Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Farkasok völgye: Irak

Serdar Akar nagyköltségvetésű akciófilmje a 2003. július 4-én megesett „zsákos ügyre" hívja fel a figyelmet, melynek során amerikai katonák szövetséges török katonákat hurcoltak el, és aláztak meg Irakban. A történet hőse egy török titkosügynök, aki elhatározza, hogy bosszút áll az amerikaiakon.
rendező: Serdar Akar, Sadullah Sentürk

forgatókönyvíró: Ömer Lütfi Mete, Bahadir Özdener, Raci Sasmaz, Soner Yalcin
zeneszerző: Gökhan Kirdar
operatőr: Selahattin Sancakli
producer: Raci Sasmaz
vágó: Kemalettin Osmanli

szereplő(k):
Billy Zane (Sam William Marshall)
Necati Sasmaz (Polat Alemdar)
Bergüzar Korel (Leyla)
Gary Busey (a doktor)
Ghassan Massoud (Abdurrahman Halis Karuki)
Gürkan Uygun (Memati Bas)
Diego Serrano (Dante)
Spencer Garrett (George Baltimore)

A film sztorija

A valóság: 2003. július 4-én az amerikai szövetségesek szokott látogatásukat teszik egy féltitkos török hadiszálláson Észak-Irakban. Hamarosan kiderül azonban, hogy a látogatás nem a megszokott. Amerika változtatni kíván az erőviszonyokon, a törökök nemkívánatos személyekké válnak a régióban. Azon a napon fejükre zsákot húzva, katonai és emberi méltóságukban megalázva hurcolják el a tizenegy török katonát a lakosság szeme láttára.

A film: Suleyman Aslan egy a tizenegyek közül. A török alakulat vezetője nem tudja feldolgozni a történteket és egy búcsúlevelet hátrahagyva véget vet életének. A levél Polat Aldemar különlegesen képzett török titkosügynökhöz szól. A hivatásának élő Aldemart nem hagyja közömbösen barátja utolsó kívánsága: embereivel Irakba utazik, hogy a haláltól sem riadva vissza szembeszálljon az emberi jogokat tipró erőkkel. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Greff András

"Filmnek maszkírozott obszcén plakátművükben embereket simán
gyilkoló, ám álmodozva érző szívűnek megfestett török terroristákért kellene szorítani, akik vérszomjas, ártatlanokat jó kedvvel, bőséggel öldöklő amerikai közkatonák és azok pszichopata, nem mellékesen persze bigott keresztény parancsnoka ellen küzdenek az utolsó leheletükig. A viszolyogtató Veit Harlan-i hagyományt folytató munkában feltűnik továbbá egy zsidó orvos, aki a bebörtönzöttek kioperált szerveit passzolja tovább londoni, New York-i és (meglepetés!) tel-avivi vevőkörének. E szemlét pocsék dialógusok, gyalázatos színészi teljesítmények és a szokásos giccsstilisztika elemei kísérik. Egyszóval a szellemi tartalomhoz tökéletesen passzoló formaképzés."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint sport

Nehéz lenne egyetlen jelzővel illetni mindazt, amit a taoista tai csi jelent. Több mint sport és nem… Tovább olvasom