Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Farkasok ideje (Le Temps du loup)

Egy napfényes reggel Georges, Anna és gyermekeik, Eva és Ben vidéki házukhoz érkeznek, hogy ott találjanak menedéket és biztonságot valami szörnyű, ismeretlen katasztrófa után.
A házba lépve azonban azt veszik észre, hogy egy idegen család már beköltözött. A két férfi között bekövetkező tragikus összecsapás után Annának gyermekeivel együtt menekülnie kell.
rendező: Michael Haneke

forgatókönyvíró: Michael Haneke
operatőr: Jürgen Jürges
jelmeztervező: Lisy Christl
látványtervező: Christoph Kanter
vágó: Nadine Muse, Monika Willi

szereplő(k):
Isabelle Huppert (Anna)
Béatrice Dalle (Lise Brandt)
Patrice Chéreau (Thomas Brandt)
Rona Hartner (Arina)
Olivier Gourmet (Koslowski)
Brigitte Roüan (Béa)
Lucas Biscombe (Ben)

A film sztorija

Egy napfényes reggel Georges, Anna és gyermekeik, Eva és Ben vidéki házukhoz érkeznek, hogy ott találjanak menedéket és biztonságot valami szörnyű, ismeretlen katasztrófa után.

A házba lépve azonban azt veszik észre, hogy egy idegen család már beköltözött. A két férfi között bekövetkező tragikus összecsapás után Annának gyermekeivel együtt menekülnie kell. Hosszú és fájdalmas bolyongás kezdődik számukra ezen a kihalt vidéken, ahol minden hiányzik: víz, élelem, közlekedési és kommunikációs eszközök. A családi történet hirtelen kollektív drámába csap át. Minden megváltozik, semmi sem lehet többé olyan, mint régen... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes -

"A Farkasok ideje a feleslegek felhalmozására építő fogyasztói világ-vége
előtti időszak látomása. A kultúr- és filmtörténet tele van hasonló világvége, post-war dream, és egyéb civilizáció utáni lidércnyomásos lázálommal. A Biblia-béli Jelenések Könyvétől húzhatjuk az idáig tartó hosszú ívet, ám biztos, hogy még a csúcsponton nem vagyunk túl. Épp ezért Haneke legnagyobb erénye, hogy nem bocsátkozik klisék alkalmazásába, filmje dicséretesen egyszerű, sallang- és közhelymentes, épp ezért döbbenetesen valószerű is. A táj, a film nagy részében díszletül szolgáló vasútállomás a magtárral annyira banális, hogy akár az esti híradóból sem lógna ki. A világ vége elöl menekülő embereket a legtöbb individuális jegyeiktől megfosztott, szándékoltan átlagos színészek játszzák, nyilván a rendező komoly színházi tapasztalataiból fakadóan hibátlan színészvezetéssel, alaposan bepróbáltan, tűélesen."
A teljes cikk

mozinet.hu - Böszi

"A Farkasok ideje leginkább egy kísérletnek tűnik az éjszaka filmezésére, valószínűleg a film címe is a farkasok órájára, arra az időszakra utal, amikor az éjszakát felváltja a hajnal. Az alkotás nagy része sötétben játszódik, néhol csak szalmalángokkal világítanak a szereplők, ez pedig önmagában nem feltétlenül ért meg két órát."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejeződött a késői szüret

A szokásosnál két-három héttel később kezdődött megyénkben a szüret. A termelők elégedettek… Tovább olvasom