Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Farkas Flórián: Megnyugtató döntés az OCÖ-ről

Bölcs és megnyugtató döntést hozott a közigazgatási hivatal és ezzel visszaadta a magyarországi cigányságnak a jogállamiságba, a demokráciába vette hitét – mondta a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke kedden. Farkas Flórián ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal tudatta: törvénysértő volta miatt meg kell ismételni az Országos Cigány Önkormányzat botrányossá fajult alakuló ülését.

Szili Katalin: Ne pártpolitizáljanak az egyházak

Szili Katalin szerint politizálhatnak az egyházak, mert az közösségi szerepvállalásuk része. Az Országgyqlés elnöke ugyanakkor nem tartja szerencsésnek azt, ha az egyházak pártpolitikai tevékenységet folytatnak. A házelnök a Vallás és társadalom címq fórumon tartott előadást kedden, az óbudai Zsigmond Király Főiskolán az intézmény kutatóközpontja és a Civil Akadémia Alapítvány rendezésében.

Fidesz: felelős önkormányzat nem asszisztálhat

A betegellátás színvonalát veszélyeztető kórház-finanszírozási szerződéshez felelős önkormányzati vezető nem asszisztálhat – hangsúlyozta Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyqlés fideszes elnöke újságíróknak, miután a megyei közgyqlések elnökei megbeszélést tartottak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) és az Egészségügyi Minisztérium vezetőivel kedden a Parlamentben. Rácz Róbert hozzátette: a fideszes megyei közgyqlési elnökök azt javasolják, hogy az OEP és az egészségügyi tárca jelöljön ki tárgyalódelegációt a finanszírozási szerződések megvitatására.

Keddtől pályázhatnak a kórházak

Keddtől érvényes a kórházak struktúraátalakítására kiírt támogatási pályázat – jelentette ki Molnár Lajos egészségügyi miniszter Budapesten. A pályázat célja a struktúraátalakítás elősegítése, megkönnyítése, az egyszeri beruházási vagy felújítási költségek támogatása, valamint a nem 100 százalékban állami, illetve helyi önkormányzati tulajdonú, azaz gazdasági társaságként vagy egyházi intézményként mqködő kórházak esetében a végkielégítés fedezetének biztosítása – mondta a miniszter, hozzátéve: a kórházak összesen 7,5 milliárd forintos támogatásra jogosultak.

Kövér László: Mélyponton az ország

Kövér László szerint az „ország a mélybe zuhan” az MSZP által vezetett kormány és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tevékenysége miatt – mondta a Fidesz országos választmányi elnöke kedden Nyíregyházán sajtótájékoztatón. A politikus hozzátette: a munkanélküliség jelentős növekedése várható, amelyet a vállalkozások öncsődsorozatának megindulása vált majd ki. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven év az európai egység útján

Hat ország piacának laza kapcsolatrendszeréből fél évszázad alatt huszonhét országot a legtöbb téren… Tovább olvasom