Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Fapados repülőt fotelből

Bizonyára sok utazni vágyó hallott már a „fapados” légitársaságokról. Puritán utazás olcsón – gondolhatják sokan, de ez nem állja meg a helyét. Számos kritériumnak is meg kell felelni, hogy élhessünk a hirdetésekben közölt alacsony árakkal.

Sok kényelmi szolgáltatás itt is elérhető, azonban nincsenek benne az alapárban, külön kell értük fizetni. Fontos tudni azt is, hogy jelenleg csupán két város érhető el közvetlenül Budapestről. Érdemes tehát utazás előtt tájékozódni a lehetőségekről, elsősorban természetesen az interneten.
 

Tegyük fel, hogy Budapestről Kölnbe szeretnénk utazni, egy „kedvező árú légitársasággal". Keressük fel a www.germanwings.com oldalt! A nyitólap angol nyelvű, de lehetőségünk van magyarul is elolvasni a főbb tudnivalókat; a foglalási procedúra azonban még nincs honosítva. A jegyrendelés hat lépésből áll. Elsőként egyszerűen kezelhető legördülő menük segítségével adjuk meg indulásunk dátumát, majd a felsorolt lehetőségek közül válasszuk ki a nekünk megfelelőt (itt már láthatók az árak is). Minél korábban rendeljük meg a jegyet, valószínűleg annál kedvezőbb árat sikerül elérnünk. A rendszeren keresztül maximum négy hónappal előre rendelhetünk jegyet. Az elérhetőségeink megadása után válasszuk ki, milyen módon szeretnénk fizetni. Az on-line rendelések esetében érvényes hitelkártyával, illetve elektronikus számlaterhelési eljárás segítségével fizethetünk. Ebben az esetben csak adjuk meg nevünket és számlaszámunkat. Ennek alapján a légitársaság megterheli a bankszámlánkat a fizetendő összeggel. Eredményes munkánk gyümölcse egy e-mailen kapott rendelési szám, melynek fejében a repülőtér check-in pultjánál igazolványunk bemutatása után megkapjuk a hagyományos beszállókártyát. Abban az esetben, ha mégsem lenne jó a lefoglalt indulási időpont, lehetőségünk van módosítani azt még az indulás előtt akár két órával is, viszonylag csekély pótdíj ellenében. A honlapon hasznos információkhoz is juthatunk a célállomás repülőteréről, valamint részletes leírást olvashatunk a repülőút paramétereiről is; sajnos a magyar fordítás még itt sem készült el. Összességében tehát elmondható, hogy aki kicsit is jártas az internet használatában, annak nem okozhat gondot a helyfoglalás a Germanwings járataira. Angoltudás azonban – egyelőre – kötelező!

A Snowflake légitársaság oldala (www.flysnowflake.com) egy látványos térképpel nyit, itt tudjuk kiválasztani kívánt úti célunkat. Bár Budapest–Stockholm repülési viszonylat létezik, hiányzik a magyar nyelv, de itt is választhatjuk az angolt. A foglalás menete nagyon hasonló lépésekből áll, mint a Germanwingsnél, de – valószínűleg csak egy pillanatnyi hiba miatt – két lépés közt angolról svédre váltott az oldal nyelve, komolyan megnehezítve a további teendőket…

Köln és Stockholm tehát könnyen és akár olcsón is elérhető repülővel, ha kihasználjuk az internet adta lehetőségeket. Szállást is hasonlóan gyorsan foglalhatunk a neten, így akár két óra alatt megtervezhetjük nyári utazásainkat. Ebbe az időbe még a gépkocsibérlés megszervezése és a múzeumok nyitva tartásának feljegyzése is belefér. 

Kapcsolódó cikkek:

Fapadon repülhetünk Európába (2003-04-04) >>
Fapados repülőjárat Budapest és Köln között (2003-05-14) >>
Leszállóban a repülőjegyárak (2003-05-26) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

38. A közösség alapvető céljai

Tovább olvasom