Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Falvakban oktatják a művészeteket

Immáron két éve nap mint nap a falvakban délutánonként oktatják a művészeteket az Andrássy Katinka Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárai. A növendékek nagyszabású gálát tartottak Fertőszéplakon.
Új kezdeményezés indult el két évvel ezelőtt a térségünkbeli falvakban. Az Andrássy Katinka Alapfokú Művészetoktatási Intézmény merésznek tűnő vállalkozásba kezdett: a községekbe viszik el a művészeteket. Úgy, hogy helybe mennek, és délutánonként a helyi iskolában oktatják a kisdiákokat.

Egyre több felkérés

– A zene és a színjáték tanszak éppen az elmúlt hétvégén Fertőszéplakon tartotta meg évzáró gáláját – mondta el lapunknak Betuker Botond tanár. – A következő hetekben a különböző szakok is megtartják majd az évzárójukat. Emellett hétvégente sorra járunk fellépni, és örömteli számunka, hogy mind több felkérést kapunk. Legközelebb ma, a pedagógusnapon tartunk előadást. Fő célunk a művészetoktatás, ám fejlődni mindig szükséges. Éppen ezért szeptembertől elindítjuk a média tanszakot.
Betuker Botond hozzátette, terveik szerint két éven belül létrehoznak egy művészeti szakközépiskolát. Helyéről és módjáról még jelenleg is zajlanak a tárgyalások, így egyelőre ennyi bizonyos csupán.

Közel ötszáz diák

– A tanáraink közel ötszáz diákot tanítanak – folytatta az oktató. – Az induláskor és jelenleg is azt tartottuk szem előtt, a falvakban is szükség van arra, hogy a gyermekek megszeressék a művészetet, zenét tanuljanak, diákszínpadon szerepelhessenek és ismerkedhessenek a grafikával. És nem utolsósorban kiemelhessük a tehetségeket. Úgy éreztük, nagy szükség van erre, hiszen nem mindenki teheti meg, hogy bejárjon Sopronba. És mi helybe visszük a művészeteket.

A részt vevő települések

Az Andrássy Katinka Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárai térségünkben 11 településre járnak tanítani. Úgy mint Agyagosszergény, Fertőszentmiklós, Harka, Hegykő, Sopronhorpács, Sopronkövesd, Fertőd, Sopron, Kópháza, Vitnyéd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulás a határsávon belül

Fél évszázaddal ezelőtt az alsó tagozatosok délelőtt, a felsősök pedig délután tanultak… Tovább olvasom