Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Faludy György szerződést bont a Magyar Világ Kiadóval?

Faludy György felesége szerint formailag sem teljesen elfogadható az a szerződés, amelyet a költő kötött a Magyar Világ Kiadóval három műve megjelentetésére.
Faludy-Kovács Fanny
csütörtökön az MTI-nek elmondta: a szerződésben az év helyét kipontozták, majd abba egy nyolcas szám került, arra vonatkozóan, hány évig adhatják ki a műveket.

Utalt arra, hogy a költő a szerződés aláírásának idején betegeskedett, s valószínű, hogy igazán azt sem tudta, mit ír alá.

Megfogalmazása szerint ezzel él vissza a Magyar Világ Kiadó "nagyon csúnyán". Megjegyezte: "egy 91 éves ember nyolc évre előre nem szokott aláírni szerződést".

Faludy-Kovács Fanny jelezte, hogy a szerződés három műre - Versek 2001, Pokolbeli víg napjaim, Pokolbeli napjaim után - érvényes. Mint mondta, a Versek 2001 című kötet tartalmazza a Villon-átköltéseket, de a szerződés nem említi meg külön, hogy a kiadónak a részletekben való közlésre is van joga, így csak ugyanabban a formátumban adhatja ki a kötetet.

Szavai szerint a Villon-balladáknak tulajdonképpen két 45. kiadása jelent meg: az egyiket a Forever kiadó érvényes, míg a másikat a Magyar Világ Kiadó érvénytelen szerződéssel adta közre.

Faludy-Kovács Fanny közölte, hogy a Forever kiadóval 2002 októberben-novemberben kötöttek szerződést a Villon-balladák kizárólagos megjelentetésére, s ez a kiadó adta közre ugyanabban az időben Faludy György: Viharos évszázad című könyvét is.

A költő felesége kitért arra: az 1999-es, 2001-es Villon-kötetek után egyáltalán nem adott honoráriumot a Magyar Világ Kiadó, majd Faludy György felszólítására kifizetett egy csekély összeget, amelynek 8 százalékos jogdíját még adózási kötelezettség terheli.

Mint jelezte, Faludy György az összes szerződést szeretné felbontani a Magyar Világ Kiadóval.

mti

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 9 százalékkal emelkedett a BUX 2002-ben

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX egy év alatt 9,36 százalékkal emelkedett, a 2002. évi… Tovább olvasom