Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Fákat sikerült megmenteni

Eredménnyel zárult a Gida-patak megkezdett árvízvédelmi munkálatai kapcsán tartott megbeszélés a zöldek és a kivitelező között, hogy mérsékeljék a természetkárosítás mértékét. Utólagos fásításról is szó esett.
Mint ismeretes, alighogy megkezdődtek Harka felől a Gida-patak medrének és partjának árvízvédelmi munkálatai, természetvédők jelezték: mindezzel összefüggésben indokolatlanul nagy mértékq fa- és bokorkivágás zajlik a patak partján („Árvízvédelmi munka vagy természetkárosítás?” , Kisalföld, 2007. március 10.). Akkor a kivitelező cég, a Kapuvári Vízi Társulat részéről úgy nyilatkoztak, hogy helyszíni szemle keretében a zöldekkel személyesen is megvitathatják a munka további menetét.
A kivitelezés vezető képviselői a Gida-patak partján a napokban ismertették a negyvenmillió forintos árvízvédelmi munka részleteit Szabó Károly harkai polgármester, Hárs Olivér, a Castanea zöld szervezet társelnöke és Jereb Tamás harkai lakos, természetvédő előtt. Az álláspontok közeledtek, s a megbeszélés eredménnyel zárult. Ezek szerint a patak bal partján csak azokat a fákat és bokrokat irtják ki, amelyek a mederben vagy a rézsqn képeznek akadályt. A jobb parton is sikerült megmentésre kijelölni néhány olyan öreg fát – jobbára fqzfát – és bokrot, amelyek kevésbé gátolják majd a gépi munkaerő alkalmazását. A kapuváriak részéről szóba került még az is, hogy a patak bal partján – a falu felé – néhány száz méteren faültetésre is sor kerülhet az árvízvédelmi munkálatok őszi befejezése után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úton vagyunk valamennyien

„ Atyja már messziről meglátta őt és megesett rajta a szíve.” (Lk. 15/20b) Tovább olvasom