Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Ezüstösek és kiválóak a kapuvári nyugdíjasok

A kapuvári nyugdíjasklubban évek óta lelkes munka folyik, a tagok hetente összejönnek, beszélgetnek, kártyáznak vagy újságot olvasnak. A heti találkozóikon kívül is gazdag volt programokban az elmúlt év.
A klubban a hatvanévesek a legfiatalabbak, de nyolcvan fellettiek is vannak. A legidősebbek: Tar János, Gilicz Mária, Nagy Kapus Géza, Rozsits Jánosné és Boldis Gézáné. Kiss Vámosi Andrásné klubvezető elmondta: az elmúlt évben számos előadáson – többek között egészségügyi rendezvények – kiállítások megnyitóján vettek részt, és emlékezetes kirándulásokat szerveztek a tagoknak.
Néptánccsoportjuk hagyományőrző együttes lett, akikkel Kiss György foglalkozik. Tagjaik között vannak nagyon jó énekesek és versmondók is, velük együtt több kulturális rendezvényen szerepeltek. Idén saját költségükön készíttették el – a még hiányzó – méltán híres kapuvári népviselet darabjait. Az elmúlt évben Miskolcon, Szegeden és a környékbeli településeken is megmutatták tudásukat, s mindenütt nagy sikert arattak. A „Kultúrával a Nyugat kapujában” elnevezésű kulturális vetélkedőn ezüst minősítést kaptak. Ugyanezen rendezvényről Nagyné Axnix Kati néni aranyéremmel térhetett haza. Szóló ének kategóriában Miletics Lászlóné és Lengyel Gézáné is eredményesen szerepelt.
Budapesten az „Életet az éveknek” országos nyugdíjas-találkozón kiváló minősítést szerzett a klub. Itt kapuvári népdalcsokorral, néptánccal és Kati néni szavalatával szerepeltek. Nagyon nagy sikere volt a korhű kapuvári népviseletnek és a kulcsos kalácsnak is. Részt vettek a helyi Hanság néptánccsoport hetvenöt éves jubileumi rendezvényén is, ahol a Hany Istók című táncjátékban működtek közre, s felléptek a petőházi nyugdíjasok jubileumi rendezvényén is, ahol még cigánytánccal is színesítették a műsorukat. Az egyéb programok közül a szegedi, a miskolci, a fertőrákosi és soproni kirándulást, valamint a Művészetek Palotájában tett látogatást emelte ki Kiss Vámosiné.
Megemlékeznek a névnapokról, és a születésnapokról is, virággal és egy kis ajándékkal kedveskednek az ünnepeltnek. Közösen gyújtanak gyertyát karácsonykor, elbúcsúztatják az óévet és köszöntik az új esztendőt, sőt, Rozsits Jánosné Annus néni szép szavalatokkal köszönti a név- és a születésnaposokat. Rendezvényeiken közel hatvanan vesznek részt. A klub nagy részben önfenntartó, ötvenezer forint támogatást kapnak az önkormányzattól, és a különböző pályázatokból is folyik be némi pénz a kasszájukba. „Ez nagyon kevés. Kérjük az önkormányzatot, hogy jobban figyeljenek a nyugdíjasokra” – tette hozzá Kiss Vámosiné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyirmóton az FTC

Ma rendezik a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek visszavágóját. A Gyirmót és az FC Sopron is egygólos… Tovább olvasom