Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 02. szerda - Rebeka, Dorina

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Ezen a tanyán élt Bándy Kata gyilkosa

Ezen a tanyán élt Bándy Kata gyilkosa

Őrizetbe vett a rendőrség egy huszonhat éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásával. A férfi beismerő vallomást tett.

Delmagyar.hu - mti - 2012.07.16. 08:32
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A Kecskeméti Hírhatár megtalálta a pécsi pszichológus, Bándy Kata
meggyilkolásával gyanúsított P. László kelebiai tanyáját. (A hírportál fényképet is közölt az épületről.) A portál információjai szerint a férfi itt élt évekig, innen vonult az Állampusztai börtönbe tavaly nyáron, majd ide tért vissza a büntetését kitöltve, illetve feltételesen szabadulva idén tavasszal. A pécsi gyilkosság gyanúsítottjának tanyájával szomszédos házban lakik az anyja, aki gyámként neveli P. László kisfiát.

A hónap elején börtönbe kellett volna vonulnia P. Lászlónak 

Már a hónap elején börtönbe kellett volna vonulnia annak a 26 éves férfinak, akit Bándy Kata rendőrségi pszichológus pécsi meggyilkolásával gyanúsítanak - értesült hétfőn az MTI Hírcentrum.

Az m1 Híradójában elhangzott: P. Lászlónak július 2-án kellett volna 20 napra a kecskeméti börtönbe bevonulnia, mert nem fizetett meg egy rá kiszabott 40 ezer forintos szabálysértési bírságot, vagyis a bűncselekmény idején börtönben kellett volna lennie.

A Híradó beszámolója szerint a Bóly mellett, menekülés közben elfogott férfi, aki szexuális indíttatásból ölte meg a pszichológusnőt, legutóbb tavaly ősszel szabadult a börtönből. Akkor egyéves börtönbüntetését töltötte le, előtte pedig rablás miatt ítélték el öt évre.

A helybeliek szerint nagyon rossz híre volt a férfinak Kelebián és a környező településeken, mert több bűncselekménnyel, köztük gépkocsi-feltörésekkel, betörésekkel és lopásokkal is gyanúsították. Szobája szekrényén több bírósági végzés és rendőrségi idézés is volt.

Baranya megyei sajtóorgánumok információi szerint a rendőrök a boncolás megállapításai, illetve a holttest megtalálásának helyszínén rögzített nyomok alapján jutottak P. László nyomára, ugyanis a büntetett előéletű férfi DNS-mintája szerepelt a rendőrségi adatbázisban.

A Híradónak nyilatkozott a gyilkossággal gyanúsított férfi anyja, aki azt mondta, két hónapja költözött fia a kelebiai tanyavilágból Pécsre a nagybátyjához, de ő nem hiszi el, hogy fia követte volna el a bűncselekményt.

Sajtóinformációk szerint P. László önkényes lakásfoglalóként élt a város egyik Magtár utcai házában. Az MTI Hírcentrum értesülése szerint szombat éjjel egy másik férfit is elfogtak a rendőrök a gyilkossági üggyel kapcsolatban, de a rendőrség erről nem adott felvilágosítást.

"Egyedül viszem el a balhét"

Szerda délelőtt dönt a Pécsi Városi Bíróság a Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolása ügyében elfogott gyanúsított előzetes letartóztatásáról - közölte Hajdu István, a bíróság elnöke hétfőn.

Páva Zsolt: megvédjük a pécsieket

Pécs polgármestere a rendőrségi pszichológus meggyilkolása kapcsán hétfőn leszögezte: "a legszigorúbban fogunk fellépni azokkal szemben, akik veszélyeztetik polgáraink biztonságát".

Páva Zsolt (Fidesz) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy szülőként, magánemberként és polgármesterként egyaránt mélységesen megrendítette a Pécsen történt kegyetlen bűncselekmény.

"Egy fiatal lány életének kioltása és az az embertelen, lelketlen, aljas magatartás, ahogyan elbántak vele felháborít, és rendkívül elszomorít" – tette hozzá.

A polgármester most, hogy közlése szerint "a rendőrség egyértelműen azonosítani tudta a tettest, illetve tetteseket, az igazságszolgáltatás pedig felelősségre vonja, és megbünteti az elkövetőket", minden tisztességes pécsi polgár nevében őszinte részvétét nyilvánította Bándy Kata családjának.

Páva Zsolt közleményében jelezte: az ügy részleteit nem ismeri, csak a sajtóból tudta nyomon követni a tragikus eseményeket, ezért részletes és személyes tájékoztatást kért az ügyben a városi rendőrkapitánytól.

Úgy gondolja, hogy "bár tudatos, előre megfontoltan elkövetett, szándékos bűncselekményről volt szó, mégis emiatt ma sok fiatal nem érzi magát biztonságban Pécsett. Attól félnek, hogy ilyen velük is megtörténhet".

A városvezető kiemelte: minden eszközzel megvédik a pécsieket, és a legszigorúbban fognak fellépni azokkal szemben, "akik veszélyeztetik a pécsi polgárok biztonságát, értékeit, akik képtelenek a normális, kulturált együttélésre és közösségi magatartásra" – zárul a közlemény.

A nyomozás állásáról Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem közölt újabb részleteket, és a sajtóértesüléseket sem kommentálta.

A PécsMa hírportálnak nyilatkozott a 26 éves gyanúsított - neve elhallgatását kérő - kirendelt védője. Ő azt mondta, a Bándy Kata meggyilkolásával vádolt P. Lászlót Bóly mellett fogták el kommandósok szombaton, menekülés közben. Hozzátette: a férfi tettét beismerte, másra nem tett terhelő vallomást. A gyanúsított a védő szerint úgy fogalmazott: "egyedül viszem el a balhét". A lapnak nyilatkozó ügyvéd közölte: védence a gyilkosság indítékairól azt mondta, tetszett neki a lány, csupán szexuális indíttatásból támadta meg, és nem ismerte korábbról. Arra, hogy megbánta-e tettét, nem válaszolt - mondta a védő.

A Bama.hu hírportálnak a védő azt mondta: a gyanúsított közölte, hogy azért végzett a lánnyal, mert nem akart közösülni vele. Védence beszámolója szerint ott fojtotta meg áldozatát, ahol a holttestet megtalálták; odáig gyalog mentek, a lány önszántából tartott vele, és útközben beszélgettek. A gyanúsított a védő szerint nem mondta ki, hogy megbánta a tettét, de egész magatartása erre utal.

A helyi hírportálok beszámolója szerint elkezdtek kiköltözni a lakók abból a pécsi Magtár úti házból, ahol korábban a gyanúsított is lakott. Az indokokról azt mondták, hogy félnek a megtorlástól.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a nyomozók már az ügy összes gyanúsítottját őrizetbe vették, de ezt a hírt egyelőre a rendőrség nem erősítette meg.

A Bama.hu korábban arról számolt be: "P. László DNS-minta alapján bukott le: büntetett előéletű lévén a rendőrség így gyorsan azonosítani tudta". A lap szerint Facebook-profilján lakhelyként a Kiskunhalas melletti Kelebia szerepel. A közösségi portálon még napokkal Bándy Kata megölése után, pénteken is aktív volt.

Hétfő délelőtt több pécsi hírportál is arról számolt be, hogy a gyanúsított munkanélküli volt, és Kiskunhalasról a környékéről érkezett Pécsre néhány hónapja. A PécsMa.hu információi szerint önkényes lakásfoglalóként élt; a lapnak nyilatkozó helyiek szerint az általa használt házban többen is meghúzták magukat, köztük gyerekek is.

Korábban írtuk:

A bama.hu legfrissebb, helyszíni tudósítása szerint többen úgy fogalmaztak, hogy rettegnek: "Cigányok vagyunk, nagyon félünk attól, hogy rajtunk állnak bosszút" - mondták a P. Lászlóval egy házban lakók.

A Dunántúli Napló internetes kiadása beszámolt arról, hogy P. László DNS-minta alapján bukott le: büntetett előéletű lévén a rendőrség így gyorsan azonosítani tudta. P. László Pécsett született, ötéves korában költözött el innen családjával. Pécsi barátnője a Dunántúli Naplónak elmondta: nem gondolta volna, hogy barátja ilyenre képes. A Magtár utca egyik romos állapotban lévő épületében laktak sokadmagukkal. A barátnő szerint a férfi testvére is eltűnt, nem tudják, mi van vele, de nem kizárt, hogy őt is elfogták a rendőrök - vagy bújkál.

A bama.hu legújabb információi szerint a Bándy Kata megölését beismerő férfi néhány hónapja érkezett Kiskunhalasról Pécsre. Munkanélküliként a Mohácsi út környékén csövezett barátnőjével együtt, aki a portál információi szerint prostituált. P. Lászlót már szombat éjjel elfogták egy erdős, bokros területen, ahol azóta próbált meg elbújni, hogy megtudta: szorul körülötte a hurok.

Hétfő reggel őrizetbe vett a rendőrség egy huszonhat éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásával. A férfi beismerő vallomást tett – közölte az MTI.

Rendőrök dolgoznak a pécsi Délibáb utcában, ahol megtalálták az eltűntként keresett rendőrségi pszichológus, Bándy Kata holttestét. Az első adatok szerint a nőt megölték. A 25 éves nő július 8. hajnal
Rendőrök dolgoznak a pécsi Délibáb utcában, ahol megtalálták az eltűntként keresett rendőrségi pszichológus, Bándy Kata holttestét. Az első adatok szerint a nőt megölték. A 25 éves nő július 8. hajnal óta nem adott életjelet magáról, holttestére délután bukkant rá egy férfi egy bokros területen. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

– A gyanúsított kihallgatása megtörtént, beismerő vallomást tett, ugyanakkor a rendőrség továbbra is nagy erőkkel folytatja a nyomozást. Sajtótájékoztatót a bűncselekmény valamennyi körülményének tisztázását követően tartunk – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy héttel a gyilkosság után a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság több embert is elfogott, amiről több hírportál is beszámolt. Bándy Kata édesanyja közölte: "megvan a tettes". Bándy Edit a facebook-on mindössze ennyit információt adott közre. Az index.hu azt írta: a Hír TV teletextje szerint a tv tudósítóját a helyiek arról értesítették, hogy a rendőrök két férfit vittek el kihallgatásra. Azt írták: a helyszínen olyan tárgyakat találtak, amelyek a meggyilkolt lányé lehettek.

A bama.hu korábban úgy értesült, hogy a boncolás megállapításai,   illetve a holttest megtalálásának helyszínén rögzített nyomok értékes információkat szolgáltattak a rendőröknek. A tettes kézre kerítését segíti az anyagmaradványokból nyert DNS-minta, amelynek alapján elfogását követően egyértelműen azonosítható lesz a gyilkos. A lap felveti, hogy a minta valószínűleg nem egyezett a rendőrség adatbázisában szereplők egyikével sem, ugyanis ebben az esetben már kézre keríthették volna az elkövetőt.

Bándy Kata 25 éves volt.
Bándy Kata 25 éves volt.
Megírtuk:
július 8-án vasárnap hajnalban Pécsett nyoma veszett a 25 éves Bándy Katának. A rendőrségi pszichológust napokig a facebook-on is keresték, eredménytelenül. A lány és barátai egy barátnőjük születésnapját ünnepelték szombaton egy szórakozóhelyen. Az apa még aznap este beszélt vele telefonon.

Később kiderült, megfojtották és meg is erőszakolhatták Bándy Katát, akinek a holttestére szerda délután találtak rá Pécsett, a Ledina városrészben, a Délibáb utcában egy bokor tövében. A lányt feltehetően nem ott gyilkolták meg, ahol megtalálták, hanem autóval vihették később a helyszínre. Még aznap, szerdán önként jelentkezett a rendőrségen a pszichológusnő utolsó barátja, és a nyomozók kizárták, hogy bármi köze lenne a történtekhez.

Hatala József országos rendőrfőkapitány szerdán egymillió forint   nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít elfogni a pécsi rendőrségi pszichológus gyilkosát. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság aznap este a rendőrség internetes oldalán azt közölte: a nyomravezetőnek vállalnia kell, hogy tanúként részt vesz az eljárásban, a védelméhez szükséges intézkedéseket a hatóság megteszi.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123456789... következő >> végére >>> 88 hozzászólás
Moderálásra küldöm 88. bojtár 2012.07.18. 07:49

Leszereltem (egy volt rendőr vallomása)
Olvasói levél:
Leszereltem, mert elég volt.
Elég volt ebből a kormányból, amely nem a magyar nemzet, hanem egy idegen hatalom érdekeit képviseli. (Az előző, Gyurcsány Fegyenc nevével fémjelzett kormányt sem szerettem, de kedves Viktorék már nagyon túltesznek rajtuk.)
Besokalltam.
Besokalltam attól, hogy ebben az országban a rendőrség legfontosabb dolga nem a bűnmegelőzés, illetve bűnüldözés, hanem hogy minél több bírságot vigyen be a rendőr. Köszönöm, én ebből nem kérek, nem vagyok rá hajlandó. Véleményem szerint nem ez lenne a legfontosabb dolog most a pintéri "két hét alatt rendet teszünk" rendőrségénél!
Nem voltam, vagyok hajlandó részt venni a magyar emberek sanyargatásában!
Én voltam a rossz rendőr, a kihúzó. Előrelépési lehetőségem nem volt, mindig járőr beosztásban maradtam az elveim, nézeteim miatt. (Valamint mert Jobbik-szavazó vagyok.)
Leszereltem.
Most egy autógyárban dolgozom, jóval több bérért. Szeretem csinálni, és… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 87. Jandex 2012.07.18. 06:47

Aki a parlagfüvet nem irtja ki kőkeményen megbüntetik, pedig az nem lop-rabol-gyilkol!

Moderálásra küldöm 86. gonzo 2012.07.17. 20:41

84.Hippo,szerintem egyértelmű,hogy nem egyedül volt."egyedül fogom elvinni a balhét",mondja a tettes.Aki egyedül követ el bármit,miért hangsúlyozná,hogy egyedül viszi a balhét?Logikátlan.Különben is,mint tudjuk,ha a c-tipusnak mozog a szája akkor hazudik.El nem tudom mondani,mennyire le vagyok sújtva az eset kapcsán,és mekkora tehetetlen düh munkál bennem.....

Moderálásra küldöm 85. gonzo 2012.07.17. 20:12

Kedves Modi,kivettem az említett újságírót,így mehet?

Felháborító a polgármester demagóg dumája.

A városvezető kiemelte: minden eszközzel megvédik a pécsieket, és a legszigorúbban fognak fellépni azokkal szemben, "akik veszélyeztetik a pécsi polgárok biztonságát, értékeit, akik képtelenek a normális, kulturált együttélésre és közösségi magatartásra" - zárul a közlemény.

Aha,ja.Ez általában mindenhol így van.Megvédik.A jó <moderálva> anyjukat,azt védik meg ezek a tetü politikusok.
Erről sokat tudnának mesélni a félelemben élő falvak lakói,de várost is lehetne gondolom említeni Baranyából,Somogyból,BAZ megyéből dögivel.

Aztán jöhet majd megint a sok cigányfajvédő a cikkeivel,hogy ők ott ülnek a Bíróságon és higgyük el,semmivel sincs több roma gyilkos mint magyar.Ez lehet,hogy így is van.Egyet felejtenek el a cigányfajvédők általában.Roma él Magyarországon mondjuk 1 millió,magyar meg 9!Az ARÁNYOK,kedves fajvédők,az ARÁNYOK!Azok a fránya ARÁNYOK!
Arról nem is… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 84. Hyppolit 2012.07.17. 19:03

Én arra vagyok kiváncsi, hogy mikorra derül ki, hogy egyedül volt-e, vagy sem. Szerintem kizárt, hogy egyedül volt, egyelőr úgy tűnik "egyedül akarja vinni a balhét". Nagyon bízom a rendőrség felderítésében..

Moderálásra küldöm 83. Csetneky 2012.07.17. 18:09

Az ilyeneket soha, de soha nem lenne szabad visszaengedni a normális emberek közé. Ha már felkötni nem lehet - ami elég nagy baj - akkor legalább kapna tényleges életfogytiglant. Persze, nem luxuskörülmények között, hanem szigorúan kemény munkával. Ha meg szökni próbál, a fegyveres őrök megoldják a problémáját.

Moderálásra küldöm 82. Túrabakancs 2012.07.17. 17:59

Egy friss statisztika szerint 100-év múlva másfél millióval kevesebb magyar fog élni az országunkban,
ha folytatódik a mostani kedvezőtlen szaporodási tendencia. El lehet képzelni, hogy ebből mennyi lesz majd
a tényleges magyar, és mennyi a .... ki sem merem írni. Na akkor lesz itt a magyarságnak nemulass! Más
országokban is hasonló lesz a trend, viszont ott a nagyobb darabszámú hazai lakosság még sok-sok évig
úgymond ezt elnyomja, de mindenki jobb ha tudja: az ország egy demokráciában azoké, akik belakják
azt. Emiatt szoktam párszor írni, hogy előbb utóbb a mostani demokráciák háttérbe fognak szorulni, méghozzá
a jogos "önvédelem" jegyében. Az etnikai csatározások, háborúk elkerülhetetlenek lesznek, ez nem feltételezés, ezek tények!!! Nem irigylem az unokáinkat ill. azok gyerekeit, nem lesz könnyű életük. /haláluk/

Moderálásra küldöm 81. ATX 2012.07.17. 16:56

78: "a halálbüntetést "megússza" Te hogyan szavaztál az EU-csatlakozásunkról? Igennel vagy nemmel? :-)

Moderálásra küldöm 80. Karcsika 2012.07.17. 15:29

Ezt a mocskot, koszt, rendetlenséget, igénytelenséget, ami ezeknél van,

Egy mai hír:
http://www.youtube.com/watch?v=GgOOImxOy0g&feature=player_embedded

Moderálásra küldöm 79. AntiFricc 2012.07.17. 14:39

49
Emeld fel a szavadat, senkit nem érdekel, unjuk.

Honnan tudhatnád, hogy itthon mit jelentene a halálbüntetés visszaállítása... Mi vagy te, jós?

Amúgy meg a "c"-nál az emberélet mit sem ér. Kivéve ha nem a sajátjukról van szó. Lásd Olaszliszka.
Ha látnák, hogy a "tesót" már akasztják, nem lenne olyan nagy kedvük időseket és lányokat ölni.


88 hozzászólás123456789... következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...