Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Ez már a szerelem?

Gyakran egy jól sikerült találka, az új ismerőssel kellemesen együtt töltött hétvége után eltöpreng az ember, hogy végül is hányadán áll azzal, akivel annyira jól érezte magát, különösen akkor, ha partnere részéről is hasonló visszajelzéseket kap.
Ilyenkor nem csupán a frissen támadt szimpátia, de az élmények is összezavarhatnak bárkit. Érdemes feltennie tehát néhány kérdést önmagának – és ha ezek többségére igennel válaszol, elgondolkodni a közös jövőn. Figyelje meg tehát viselkedését, érzéseit, és minden gátlását levetkőzve válaszoljon magának őszintén:

– El tudja fogadni, sőt vonzzák azok a külső vonások a másikban, amelyeket általában nem tart előnyösnek? Tolerálni tudja például a megszokottnál picit jobban elálló füleket, a szeplőket, az átlagosnál kicsit nagyobb vagy éppenséggel kisebb testalkatot, idomokat?

– Úgy érzi, az illetővel közös elveket vallanak, hasonló az értékrendszerük és a gondolkodásmódjuk? Ugyanazokat a dolgokat tartják fontosnak az életben, és ugyanazokon a dolgokon nevetnek?

– Sokszor gondol erre az ismerősére és időnként felhívja csupán azért, hogy hallhassa a hangját, vagy hogy megkérdezze, mit csinál?

– Néha leküzdhetetlen vágyat érez, hogy megvegyen olyan apróságokat, csecsebecséket, kabalákat, amelyekről úgy gondolja, biztosan tetszenének partnerének? Vagy hirtelenjében odaajándékoz valamit a másiknak, egy önnek sokat érő kedves emléktárgyat, családi ereklyét?

– Szeretne minél többet megtudni a másikról: családjáról, körülményeiről, érdeklődési köréről, a munkájáról és a szabadidejéről – és szeretne minél többet az illető közelében lenni, hogy ezekre a kérdésekre mihamarabb választ kapjon?

– Lényegesnek tartja, hogy a másiknak mindent megmutasson saját életéből – körülményeiről, szeretne neki mesélni munkájáról és a hobbijairól? Be szeretné mutatni minden ismerősének és család tagjainak is?

– Úgy érzi, hogy minden fontos kérdést, problémát, gondot és sikert meg kell beszélnie vele, szeretné hallani a másik véleményét élete minden lényeges döntéséről, kikérni a tanácsát még akkor is, ha ezt később mérlegelve el kell vetnie?

– A kérdéses ismerős állandóan felbukkan a következő hétvége fontos résztvevőjeként az elkövetkezendő néhány órában, esetleg a távolabbi jövőre vonatkozó terveiben?

– Hirtelen képesnek érzi magát arra, hogy személyiségének eddigi, esetlegesen hátrányos jegyeit megváltoztassa? Azt veszi észre, hogy olyan dolgokban képezi tovább magát, amelyekről eddig azt hitte, nem érdeklik, fárasztják.

– Ha az illetővel van, úgy érzi, hogy nem az a fontos, mit csinálnak, csakis az, hogy együtt legyenek, mert a másik társasága megnyugtatja, feldobja és elszórakoztatja.

– Testileg is erősen vonzódik hozzá, és szereti, ha a másik becézgeti vagy gyengéden bánik önnel?

– Úgy érzi, bárki és bármi lehet a környezetükben, ha az illető a közelében van, nem érdeklik mások?

– Szemmel láthatólag pezseg, tele van új ötletekkel és energiával, majd kicsattan a boldogságtól, ami a környezetében élőknek is feltűnik?

A kérdésekre adott válaszok nagy többsége igen? Ne töprengjen tovább: ön szerelmes!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Domborított doboz

Tovább olvasom