Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Ez igen! - megszűnik a fizetős parkolás Zalakaroson

Március elejével megszűnik a fizetős parkolás Zalakaroson, ahol a kieső bevételt turisztikai marketingre költött összegnek könyvelik el.
Március elejével megszűnik a fizetős parkolás Zalakaroson, ahol a kieső bevételt turisztikai marketingre költött összegnek könyvelik el.

Józsa Zsanett, a fürdőváros jegyzője az MTI-nek elmondta: egyelőre az elvi döntés született meg az ingyenessé tételről, a végső rendeletet várhatóan február 29-én alkotja meg a város képviselő-testülete. A település teljes területén jelenleg 547 parkolóhelyen kell díjat fizetni, de márciustól valamennyi esetében ingyenes lesz a várakozás.

A jegyző hozzátette: nem előzmények nélküli az elhatározás, ugyanis a tavaly téli szezon óta november 1-je és március 1-je között - vagyis ez jelenleg is érvényes - nem kell díjat fizetni a parkolásért a város egész területén.

A fizetőparkolás végleges eltörléséről készülő döntést megelőzően úgy számoltak: évente tisztán 5-6 millió forint folyt be bevételként a parkolásból. Ezt a pénzt azonban nem számítják elmaradt bevételnek, úgy kalkulálnak, hogy ez a település turisztikai marketingjére fordított összeg. Józsa Zsanett elmondta még, a zalakarosi ingyenes parkolás nem jelenti azt, hogy bárhol meg lehet majd állni.

A fizetőparkolós rendszer eddig forgalomszervezési szerepet is betöltött, de a rendőrség és a közterület-felügyelet ugyanúgy figyel a várakozási szabályok betartására.

Olvasóink írták

  • 2. miracle 2012. február 18. 11:18
    „"Ezt a pénzt azonban nem számítják elmaradt bevételnek, úgy kalkulálnak, hogy ez a település turisztikai marketingjére fordított összeg."
    Fantasztikus matematikai abszurditás. Hol van itt kiadás és mire megy? Ha a rendelet előtt 1 napig 3-szorosára növelték volna a fizetős parkolóhelyek számát, akkor az eltörléskor ez a "marketing kiadás" is örökre 3-szoros tételként került volna be? Ha egy faluban sehol nem kell parkolási díjat fizetni, akkor ezt most vegyük úgy, hogy Mo 3000 települése súlyos milliókat költ turisztikai marketingre?”
  • 1. Oreg35 2012. február 18. 10:33
    „A harácsoló győri önkormányzat példát vehetne Róluk! De nálunk még csak ott tartanak, hogy miként lehetne tovább terjeszteni a fizetős parkoló helyeket! Győrnek mennyi bevétele származik ebből? Be merik vallani? És mire költik ezt a pénzt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wizz Air: ˝Azt hittük, van terv egy új nemzeti légitásraság beindítására˝

Meglepte Váradi Józsefet, a Wizz Air diszkont légitársaság vezérigazgatóját, hogy a Malév úgy állt… Tovább olvasom