Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 4°C Még több cikk.

Ez ám a Black Friday: 4,5 milliárdos áfacsalás miatt razziázik a NAV a Mall.hu-nál

Ez ám a Black Friday: 4,5 milliárdos áfacsalás miatt razziázik a NAV a Mall.hu-nál
Nem csak Budapesten, hanem országosan összehangoltan tartottak házkutatásokat a nyomozók.
Az adóhatóság egy külföldi tulajdonban lévő webáruház magyarországi leányvállalatánál tartott házkutatást Budapesten – értesült a 24.hu.

A lap megkeresésére azt közölte a NAV, hogy a pénzügyi nyomozói az NNI Vagyonvisszaszerzési Hivatalával együttműködve nagyszabású, országos akciót hajtottak végre, aminek célja egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezet felszámolása. A bűnszervezet tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás.

A webshop hivatalos oldalán jelenleg egy olyan közlemény szerepel, ami szerint a Mall.hu átvételi pontjai és ügyfélszolgálata technikai okok miatt nem elérhetőek, de ennek a valódi oka a hatósági ellenőrzés.

A lap úgy tudja, hogy a cég az eladott termékei után feltehetően nem fizette meg az áfát, és azzal is trükközhettek, hogy kis csomagolási hibás terméknek álcázva adtak el elsőosztályú termékeket – jóval olcsóbban a piaci árnál.

A cikk megjelenése után a Mall.hu közleményt küldött a lapnak.

A mai nap során egy munkavállalónk tevékenysége kapcsán a NAV és az NNI helyszíni vizsgálatot kezdeményezett társaságunknál. Mindenben együttműködünk a hatóságokkal annak érdekében, hogy a nyomozást mielőbb megnyugtatóan lezárhassák, a nyomozás sikere érdekében további információt jelenleg nem áll módunkban megosztani.
A hatósági intézkedés miatt vásárlóink megrendeléseit jelenleg nem tudjuk teljesíteni, de minden rendelkezésünkre álló jogi eszközt igénybe veszünk azért, hogy mielőbb visszaállítsuk a normál üzletmenetet és a megrendelt árukat kiszállítsuk.
Az okozott kényelmetlenség miatt elnézést kérünk és köszönjük vásárlóink türelmét. Amint újabb megosztható információval rendelkezünk, közvetlenül tájékoztatjuk érintett vevőinket.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2019-től roboghatnak a Szolnokon gyártott IC kocsik

2019-től roboghatnak a Szolnokon gyártott IC kocsik
Először többcélú, így kerékpárok és kerekesszékek szállítására is alkalmas kocsik, majd… Tovább olvasom