Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Extrémadót fizettetnének az extrém sportban vagy gyorshajtás miatt megsérülőkkel

A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért elképzelése szerint a társadalombiztosító csak a közvetlen életmentés és az állapot stabilizálásának költségeit állná.
Az ittas vezetés, a gyorshajtás miatt balesetet okozóknak, illetve az extrém sportok űzése közben megsérülteknek úgynevezett extrém adót kellene fizetniük - javasolja a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért.
Csiba Gábor, a szervezet vezetője a Magyar Nemzet csütörtöki számában azt nyilatkozta, hogy ezekben az esetekben a társadalombiztosító csak a közvetlen életmentés és az állapot stabilizálásának költségeit állná. Az egyéb beavatkozásokat az érintetteknek kellene fedezniük vagy saját forrásból vagy külön biztosításból.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. machers 2011. június 26. 11:40
  „Narancsosok!
  Szólni kéne a központban, hogy amiről itt folyik a parasztvakítás, az már eldöntött és létezö dolog. 2006-os kormányrendelet rendelkezik a kérdésről.
  Hol is beszélhetünk itt szakértelemről????”
 • 28. gjozsi88 2011. június 24. 07:52
  „szil60!
  Amikor a rajtuk kivül a többségi társadalom eltartottjai, ugyanis miközben a c-k a legkisebb gyerektől a legöregebbik, a munkavállalókkal együtt is nincsenek 1 millióan, több, mint 2,5 millió aktív korú többségi társadalom tag sem fizet járulékot!”
 • 27. Eti_Csiga 2011. június 23. 21:01
  „egy nem annyira idepasszoló megjegyzés: titeket nem zavar a képernyő jobb oldalán megjelenő és nem eltüntethető reklámcsík? (persze lehet, hogy valahogy el lehet tüntetni, de bezárás gomb nincs rajta az biztos...)

  a bejelentkezést az esetleges hozzászólásokhoz nagyban megnehezíti, még szerencse, hogy enterrel is elfogadja...

  (amúgy a kisalfold esetében már nem kellene meglepődnöm ilyesmiken)”
 • 26. szil60 2011. június 23. 18:05
  „Szerintetek c "honfitársaink" mikor fizettek eü.,vagy nyugdíjjárulékot?Na ez ám az extrém sport(Nekünk)”
 • 25. Eti_Csiga 2011. június 23. 16:52
  „Ez szerintem csak abban az esetben igazságos és nem nyilvánvalóan újabb pénzlehúzás, ha viszont alapjában véve kevesebb tb járulékot kellene fizetni és erre jön rá, hogy aki baromságot csinál (pl. elüt valakit vagy ilyesmi) az szálljon be többel. Így a mérleg kb. ugyanannyi maradhatna viszont ha úgy tetszik igazságosabban elosztva.

  De kétlem, hogy csökkentenék a járulékot, szóval marad a lehúzás megint és azok haladnak a leginkább az usa jellegű biztosítós magán-rendszer felé, akik pár éve a legjobban hőzöngtek ellene... jellemző a politikusokra :(”
 • 24. zhall 2011. június 23. 16:39
  „Idióta ötlet,és nem normális aki támogatja.Ezen az alapon MINDENKIVEL lehetne egy kis plusz pénzt fizettetni.
  Mégegyszer hogy a gyengébbek is értsék:MINDENKIVEL”
 • 23. Hans49 2011. június 23. 15:27
  „Akkor igazságos, ha a mindenkori uralkodó elit és klientúrája is fizetni fog !!! Remélem nem lesz kivétel mint a jövedelmeknél !!! Igy Petike és tsa-i is remélem fizetnének....”
 • 22. Eti_Csiga 2011. június 23. 13:42
  „(t)oszd meg és uralkodj...

  A személyi sérülések nagy része valakinek a hibájából következik be, ezek egy része saját, másik része valaki más hibájából.
  Nem rossz ötlet az, hogy ha valaki nagyobb kockázatot vállal, és megsérül ezt ne a többi járulékfizető fizesse meg, viszont ki dönti el, hogy hol van az a határ, ami már túlzott kockázat?!
  Szerintem a közúti balesetből származó sérülések ellátásának költségét egy ez egyben fizesse az okozó, ha meg ittas is akkor főleg, a sportolás már egy sokkal nehezebben szabályozható dolog. Mindenesetre nem az a megoldás, ha ezt is csak ürügyként használjuk a veszekedésre...”
 • 21. Sagíttarius 2011. június 23. 12:43
  „hehe, a tűzoltós után az extrém sportolókat kell megutáltatni<moderálva> azt nem veszitek észre, hogy a következők ti lesztek
  Hajrá Magyarország, hajrá magyarok”
 • 20. adner 2011. június 23. 12:43
  „...A szaktárca elveti a kórházszövetség felvetését, miszerint az ittas vezetés, gyorshajtás vagy extrémsportolás miatti balesetek utókezelését már ne a tb, hanem az érintett fizesse....”
 • 19. norbi29 2011. június 23. 12:18
  „megyünk amerika felé ahol mindent te fizetsz

  amugy helyes, bár néha biztos igazságtalan lesz”
 • 18. Muaddib 2011. június 23. 12:15
  „Bármilyen sportban lehet komolyabb sérüléseket szerezni, úgy hogy szerintem, hogy mi minősül extrém sportnak az nagyon vitatott.
  Egy csigának a sakk is az:))))
  Én is, ha elmegyünk nyaralni vagy fesztiválokra, ki szoktam próbálni ezt azt de, azt nem lehetne rám mondani, hogy extrém sportot űzők.
  A harcművészeti és küzdő sportok szintén nem veszélytelenek vagy például a lovaglás sem az de nagyon butaság lenne egyikre másikra rá fogni, hogy extrém, azért mert adót vetünk ki rá.
  Ha Sportsérüléseket megnéznénk a hegymászás és vadvízi evezések nagyon csekély százalékot, képviselnének.”
 • 17. Hunicum 2011. június 23. 11:29
  „Én egy szóval nem állítottam, hogy a dohányosok, alkoholisták ingyenes kezelését támogatom. Kerültem a témát mert a cikk nem erről szól. De teljes mértékben igazatok van.”
 • 16. karakter 2011. június 23. 11:23
  „14. janus 2011.06.23. 10:34
  Én ezzel csak azt akartam mondani, hogy az extrém sportokat kivenni a TB finanszírozásból hülyeség. Egyrész mit nevezünk extrém sportnak? Hegyi kerékpározás extrém sport? Milyen meredekségű lejtőtől? Milyen érvek vannak, ami miatt ezt ki kellene venni a TB finanszírozásból? Mert sokba kerül az ellátása? Mert aki ilyent művel, az tudhatná, hogy ez veszélyes? Aki házi készítésű fűnyíróval füvet nyír, az is tudhatná, hogy az veszélyes.”
 • 15. Goldmund 2011. június 23. 10:35
  „Tüdőrákra nem csak a dohányzás hajlamosít. Hanem pl. a szennyezett levegő is. Vagyis ha nagyvárosban élsz, vagy ártalmas gázokkal, gőzökkel, porokkal foglalkozol a munkhelyeden. Pl. az útépítő munkás a nagy forgalomban még az aszfalt (=kőolajszármazék) gőzét is beszívja. De egy buszvezető, teherautó sofőr is egész nap a forgalmas utakon tartózkodik, és a bejövő levegőt is onnan szívja.
  A dohányosnak leginkább az érszűkülettől (lába levágásától), magas vérnyomástól és szívinfarktustól kell tartania.”
 • 14. janus 2011. június 23. 10:34
  „karakter 2011.06.23. 09 Vagy azért, mert a saját konyhájában leforrázza magát. Vagy mert megcsúszik a fürdőkádban?

  erre meg csak annyit hogy nem tudhatod mikor er tegedet ilyen akkor meg a masik mondja ugyan ezt nem a korhazi ellatason kene sporolni nezzuk az allami vallalatok vezetoit kik minuszt termelnek es mit keresnek”
 • 13. mokuslekvar 2011. június 23. 10:31
  „Na szép lassan elérünk addig, hogyha nincs kint Viktoros zászló a lakásodban különadót fizetsz.Ez az emberek mindenért fizessünk, ők meg audikat vesznek maguknak meg költségtérítés meg széjjel lopják az országot és nyilvánosan és még így is van olyan ember, aki a másikat húzná le ahelyett, hogy észrevenné mi folyik itt...”
 • 12. janus 2011. június 23. 10:31
  „Na na Hunicum azert nem egeszen ugy van a dolog
  akkor szamoljunk mast 1evbe mennyi dohanytermeket ertekesitenek az orszagba?az most ne is szamoljuk hogy feketen is tudsz dohanyt venni.

  Skip Sub Navigation
  Sub Navigation

  Rólunk
  Sajtószoba
  Magyar dohánypiac
  British American Tobacco vállalatcsoport


  Skip Breadcrumb
  Breadcrumb

  Főoldal
  >
  Vállalatunk
  >
  Magyar dohánypiac


  Magyar dohánypiac

  A dohányvertikum - figyelembe véve a dohánytermesztést, fermentálást, gyártást, kereskedelmet - mintegy 25 000 ember számára biztosít megélhetést Magyarországon.

  2010-ben Magyarországon 5611 hektár terültetet ültettek be dohánnyal, összesen 6232 tonna dohány termett és került felvásárlásra. A magyar dohánytermelők érdekeit a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége képviseli.

  A magyar dohánypiac legnagyobb volumenben értékesített terméke a cigaretta, amelyből 2010-ben csak a belföldi kereskedelem céljára értékesített mennyiség 13,07 milliárd szál volt.

  ez az ami karos a tarsadalomnak
  arrol nem beszelve hogy aki terhes tegye le a cigit annyit csak megtehet de nem teszi le mert fuggo

  alkoholba folytja a magyar a banatat
  en is iszok de csak mertekkel mert ismerem a merteket
  a jo alkohol mertekkel gyogyszer mertektelenul butit es stb
  itt meg becsulni is nehet ez megint a tarsadalom alja a kezelesi szamlat

  es a drogok ezt megint nem kell bemutatni mindenki tud 1embert aki arul ez mit muvel az emberekkel

  akkor szamolj mi kerul mennyibe is?

  a masik oldalt a cigit es az alkoholt nem igen merik bolygatni mert adobevetelek
  a drogokbol fefolyt penz is lesz valakinel es o is elkolti valamire ja es megybelole kenopenznek is

  meg annyit hogy aki elmegy sportolni az nem azert megy el hogy utanna korhazba fekudjon mert nincs jobb dolga”
 • 11. bn 2011. június 23. 10:02
  „#6. TOP 10 betegség/költségnél találtam:
  "Ezután következik a hörgő és a tüdő rosszindulatú daganata, 2010-ben 8,2 milliárdot meghaladó összeggel, míg ez 2009-ben közel 9,2 milliárdot vett ki a kasszából. Tavaly 98,5 ezer embert kezeltek ilyen rákos elváltozással, míg tavalyelőtt jóval többet, 138 ezret is meghaladó esetet regisztráltak, és 84 ezer forint jutott egy főre. A tüdőrákról már egy ideje tudjuk, hogy itthon a leggyakoribb daganatos megbetegedés, férfiaknál és nőknél egyaránt, kialakulásában pedig a dohányzásnak van a legnagyobb szerepe."

  ha nagyon lesarkítjuk akkor a sportolókat büntetik a dohányosokkal szemben... Ami akárhogyis nézzük, nem normális. Egyébként meg kötelező biztosítás a sportolóknak aztán fizet a biztosító, nem a tb. Na de külön adó???”
 • 10. dnw599 2011. június 23. 10:00
  „Hunicum, gondolom azzal Te is tisztaban vagy, hogy a szamitasod nem helyes. Nem is cafolhato viszont, mert jelenleg senki nem vezet statisztikat extremsportokrol, mivel ez közigazgatasilag nem letezö kategoria. Letezik statisztika sportbalesetekröl, ebben viszont minden sport benne van.
  Azert hülyeseg ez a javaslat, mert soha seni nem vizsgalta nem csak az extrem sportok serültjeinek ellatasi költseget, mivel magat az extrem sportot sem definialta meg soha senki. En a magam reszeröl eleg extremnak latom azt is, hogy 22 ember egy börlabdat kerget. Es tudod mit, kezilabdas, kosaras es focis serültet sokkal többet lattam, mint mondjuk hegymaszot, hegyikerekparost vagy mittudomen mire gondolnak mikor extrem sportokat emlegetnek.

  Hidd el, sokkal jobban jarna az orszag, ha egy jo tünder minden alkoholistat hegymaszova, minden dohanyost hodeszkassa varazsolna.

  Van egy kis csoport, aminek nehany tagja neha összetöri magat es hosszu es draga kezelesre szurul. Es van egy nagy csoport, aki az eletet extrem draga kardiologiai, pulmonologiai, ersebeszeti, meg cirrhozis gondozason fejezi be, szinte kivetel nelkül, az a nehany kivetel hirtelen szivhalalt hal. Es mi a kis csoportot <moderálva> inkabb, ahelyett hogy cigi/drog/alkoholprevencioval foglalkoznak.

  Csak ez egyszerübb, meg tetszik a "rendesen dolgozo melos" szavazoknak, akiknek 17%-a "melo" utan napi szinten a kocsmaban ücsörög.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baja megyei jogú város lehet

Bács-Kiskun megye második legnagyobb városa, a 38 ezer lakosú Baja gazdasági helyzete, földrajzi… Tovább olvasom