Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Évi egymilliós megtakarítás

Kapuvár új polgármestere szerint az újonnan kialakított városvezetési struktúra évi egymillió forintos megtakarítás mellett meggyorsítja a döntéshozatalt is. Az alpolgármestereknek személyre szabott feladataik lesznek, akárcsak az egészségügyi tanácsnoknak.
– A struktúra megváltoztatásával nemcsak a döntéshozatalt gyorsítjuk fel Kapuváron, de éves szinten közel egymillió forintot is megtakarítunk a költségvetésnek – mondta Hámori György, Kapuvár polgármestere.
Lapunkhoz már több üzenet érkezett, melyekben az olvasók értetlenségüknek adnak hangot, valamint nehezményezik a két alpolgármester és a tanácsnok megválasztását. Többen úgy vélik, hogy ezáltal „megkezdődött az osztogatás a városban”. Hámori György elmondta: az elmúlt évek öt bizottsága helyett jelenleg háromban dolgoznak a képviselők. Öt városatya mellett négy külsős tagból állnak a bizottságok és az előző évekkel ellentétben egy képviselő csak egy bizottságban lehet tag.
– A régi struktúrában egy-egy témát több bizottság is tárgyalt, ami nemcsak lassította a döntéshozatalt, hanem néha ellentmondó állásfoglalások is születtek – mondta a polgármester. – Az új rendszerben egy témát egy bizottság tárgyal, ami gyorsítja is az ügymenetet.
A két alpolgármesterről szólva kijelentette: segítői társadalmi beosztásban látják el funkcióikat, ami kötetlen munkaidőt is jelent. Az alpolgármesterek egy-egy témáért személyesen felelnek, a feladatok elvégzését felügyelik.
– Több olyan komplex kérdés is fekszik az asztalomon, melynek végigvitele egész embert kíván, többek közt az ipari park, a turizmus- és fürdőfejlesztés, valamint a kórház ügye is – tette hozzá Kapuvár első embere.
Hámori György úgy véli, az egészségügyi tanácsnok kinevezése pont ez utóbbi probléma hatékony kezelését segíti elő, hiszen Boross János sokéves tapasztalattal rendelkezik a témában, a kórház körül kialakult helyzet szükségessé teszi egy külön funkció létrehozását.
A fentiekkel kapcsolatban kijelentette, az intézkedések nemhogy drágábbá teszik a működést, de közel egymilliós megtakarítást eredményeznek.
Az országos megszorítások Kapuváron is éreztetik hatásukat. A várható ötszázalékos finanszírozási csökkentés az intézményeket is hátrányosan érinti. A struktúra változtatása ezek esetében csak a következő év költségvetésének ismeretében lehetséges. Hasonlóan nyilatkozott a polgármesteri hivatal alkalmazottairól is a vezető, mint mondta, nála mindenki tiszta lappal kezd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri álom, győri valóság

A Kisalföld október 11-i száma közölt interjút Révi Zsolt főépítésszel „Győri… Tovább olvasom