Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

évet zárt a Megye

Megtartotta hagyományos évzáróját tegnap a megyei sportigazgatóság. Beszámoló hangzott el az idei eredményekről, köszöntötték a jubilánsokat.

Sportpolitika

A szövetségek, a diáksport vezetőitől, a mesteredzőktől és olimpiai bajnokoktól népes ünneplő közönséget Kovács István megyei sportigazgató köszöntötte. A megyei közgyűlést Szakács Imre elnök és Kara Ákos alelnök képviselte.
„ A sport mindig olyan összetartó erőt jelentett, amelyre lehetett számítani. Jövőre is erre lesz szükség a megyei önkormányzat költségvetésének ismeretében” – mondta Szakács Imre.
Az ünnepség során megemlékeztek az idén elhunyt jeles sportemberekről, mint Horváth Béláról, Murai Béláról, Pák Gyuláról, Farkasné Brusznyák Katalinról, Bartos Lászlóról, Prauer Jánosról, Légrádi Gáborról, Mátrai Józsefről, Pozsgai Lajosról, valamint Szusza Ferencről, Bene Ferencről és Puskás Ferencről.
Elhangzott, hogy a nehézségek ellenére sikeres esztendőt zár a megye sportja. Az Európa- és világbajnokságokon eddig 11 arany-, 12 ezüst- és ugyanennyi bronzérmet szereztek a legjobbak, 88 magyar bajnoki cím mellett 72 ezüstöt és 68 bronzot gyűjtöttek az országos bajnokságokon, az országos diákolimpiákon pedig 8 első, 5 második és 7 harmadik helyet ünnepelhettek. A megye jelentős szerepet vállalt a sportoktatásban.
Köszöntötték az év során elismerésben részesült Palotai Károlyt, Sillai Lászlót, Tamási Gábort, Vanyus Attilát és Koller Ervint, valamint a 80 éves László Zoltánt, Magyar Vilmost, Sárvári Józsefnét, a 75 éves Végh Ferencet, Templa Károlyt, Fehérvári Zoltánt és emlékplakettel Rozsits Jánosnét.
Nemrégiben ünnepelte hatvanadik születésnapját Kovács István megyei sportigazgató, akit ebből az alkalomból megajándékozott a megyei közgyűlés vezetése és több szövetség is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázadás a beteges nőkép ellen

Soma Mamagésa új oldaláról mutatkozik meg: a reklámfilmekben és a kifutókon látható idealizált… Tovább olvasom