Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Évekig fajtalankodott gyermekeivel

Valamennyi vádpontban bűnösnek találta és első fokon tíz év szabadságvesztésre ítélte a bíróság a gyermekeit évekig fajtalankodásra és egyéb bűncselekményekre kényszerítő szegedi férfit.
– A gyermekeim gyűlölik az apjukat! Soha többé nem akarják látni! Azt hitték, súlyosabb büntetést kap! Én is gyűlölöm! Szörnyű tetteire nincs magyarázat, megbocsátásról szó sem lehet! – mondta elcsukló hangon az a szegedi fiatalasszony, akinek a volt férjét a négy gyermekük ellen elkövetett bűncselekmények miatt tíz év szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Városi Bíróság, őt pedig két évre. A nőnek nem kell börtönbe vonulnia, büntetésének végrehajtását öt évre felfüggesztették.

A Szegedi Városi Ügyészség „nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett" erőszakos közösüléssel, szemérem elleni erőszak bűntettével és kiskorú veszélyeztetésével vádolta a szegedi T. Józsefet. Az ügyészség szerint a most 41 éves férfi néhány hónap híján négy éven keresztül kényszerítette fajtalankodásra, közösülésre kiskorú gyermekeit. Az ügyészség először „csak" a két nagyobb lány ellen elkövetett bűncselekményekkel vádolta meg a nevét korábban Ny. Ferenc Józsefről T. Józsefre változtató férfit, ám a büntetőeljárás alatt kiderült, a két kisebb, egy kislány és egy kisfiú is áldozat.

 T. József azt állítja, hogy ártatlan.

– A bíróság a gyerekek által elmondottakra és a szakértői véleményekre alapozva hozta meg súlyos ítéletét. T. József az eljárás alatt saját magát nevezte áldozatnak, végig tagadta a bűnösségét, utolsó szó jogán is azt mondta, családtagjai fogtak össze ellene. Az ítélet ellen fellebbezést jelentettünk be – nyilatkozta lapunknak Krajkó Gyula szegedi ügyvéd, aki a védelmet kirendelt védőként látta el.
A legidősebb, most 19 éves testvér először 2004 nyarán beszélt egy pszichológusnak apja rémtetteiről, a nagyobbik, a nála két évvel fiatalabb húga egy évvel később. A férfi ellen 2005. december elején indult meg a büntetőeljárás, őrizetbe vették, majd december 8-án letartóztatták.

Szakvélemények szerint az apa saját akaratának megfelelően manipulálta a feleségét és gyermekeit, pszichikailag terrorizálta szűkebb környezetét. A kislányokat és a kisfiút megfélemlítette, érzelmileg zsarolta. Volt, hogy kitagadással fenyegette meg őket, előfordult, hogy azt mondta nekik, ha beszélnek a történtekről, akkor öngyilkosságot követ el, ha börtönbe kerül, azért kizárólag ők lesznek a felelősek, mint ahogy a család széteséséért is.

A gyerekek a bíróság előtt részletesen beszéltek apjuk szörnyű tetteiről. Egymástól függetlenül elmondták, hogyan kényszerítette őket fajtalankodásra, a legidősebb lány arról is beszélt, hogyan közösültek, a kisfiú pedig elárulta, apja hogyan vette rá, hogy pornográf felvételeket nézegessen vele együtt.

T. József korábban – amikor még Ny. Ferencnek hívták, később nevet változtatott – állandóan kereste a nyilvánosságot. Fotó: Schmidt Andrea
T. József korábban – amikor még Ny. Ferencnek hívták, később nevet változtatott – állandóan kereste a nyilvánosságot. Fotó: Schmidt Andrea


Az ügyészség szerint a férfitól időközben elvált és az ítélethirdetés után nekünk nyilatkozó nő is bűnös, az asszonyt kiskorú veszélyeztetése miatt marasztalták el.

– Elfogadtam az ítéletet, mert megérdemeltem. Vak voltam, nem vettem észre azokat a jeleket, elejtett félmondatokat, amikből talán rájöhettem volna, hogy mi történik, amikor nem vagyok otthon. Hozzám hasonlóan a gyerekek is féltek az apjuktól, ez is közrejátszhatott abban, hogy évekig semmi nem derült ki. Azért szántam rá magam, hogy beszéljek az ügyről, mert remélem, ezzel segíthetek azoknak, akik eddig a gyanús jelek ellenére nem mertek a rendőrséghez fordulni – mondta a fiatalasszony, aki kérte, nevét ne írjuk le.

Gyevi temetőtől a madárinfluenzáig

T. József korábban kétszer is indult önkormányzati választásokon, de nem kapott mandátumot. Rendszeresen kereste a nyilvánosságot, sőt még saját honlapján is beszámolt a szegedi Gyevi temető megmentése érdekében évekig folytatott harcáról és a madárinfluenza jelenlétét a Tisza-parton, a Belvárosi híd környékén talált galambtetemekkel „bizonyító" tetteiről.

Olvasóink írták

  • 3. era25 2008. november 14. 16:15
    „Mi az a 10 év?Örök életre tönkretette azokat a szegény gyerekeket.Golyót az ilyennek a fejébe,bár az meg gyors hal´l lenne.Olyat kéne amitöl szenved”
  • 2. MTT 2008. november 14. 07:29
    „Én is remélem, hogy párszor leesik a szappanja a tusolóban......Majd ott adnak neki. Szemét aberrált állat.”
  • 1. Hitetlen 2008. november 13. 20:33
    „Remélem meg tudja mi a rabok iratlan tőrvénye ide vonatkozóan. És minden nap nap után.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Természetes kísérlet a Fertő tónál

A Fertő tó vízszintjét érintő természetes kísérletet végeznek magyar és osztrák szakemberek pénteken… Tovább olvasom