Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Év végéig elkészül az M44-es egy részének engedélyezési terve

A Roden Mérnöki Iroda Kft.-nek 2015 végére el kell készítenie az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros-Békéscsaba közötti szakaszának és a kapcsolódó építmények engedélyezési terveit – válaszolt az MTI megkeresésére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szerdán.
A NIF Zrt. írásos válaszában közölte: 2014 novemberében kötöttek szerződést a Roden Mérnöki Iroda Kft.-vel az érintett szakasz engedélyezési terveinek elkészítésére. Az engedélyezési terveket követően építési engedélyt kell szerezni, majd a tenderdokumentáció összeállítása következik.

Mint írják: az új nyomvonalon vezetett, 22 kilométer hosszú, kétszer két forgalmi sávos, és irányonkénti leállósávos, osztott pályás autóút tervezése különszintű csomópontok létesítésével valósul meg.

Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter (független) szerdán saját Facebook oldalán jelentette be, hogy megkezdődött az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros-Békéscsaba közötti szakaszának tervezése.

Orbán Viktor miniszterelnök a tavalyi önkormányzati választások előtt, a békéscsabai Csaba Televíziónak adott interjújában kijelentette: a következő önkormányzati ciklus végére mindenképpen elkészül az M44-es, amely egy négysávos, modern, európai közlekedési útvonal. Hozzátette: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter megígérte, hogy ebben a ciklusban mindenképpen meglesz az út, ha nem európai uniós forrásból, akkor magyar költségvetési finanszírozással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: idén alig lesz uniós forrás a mezőgazdasági pályázatokra

Ezzel a kormány is tisztában van - mondta az MSZP elnökhelyettese, Gőgös Zoltán. Tovább olvasom