Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Európai színvonalú mellékutak Vas megyében

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) forrásaiból újult meg négy mellékút Szombathelytől északra és nyugatra, összesen 12,3 kilométeren - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A beruházás megvalósításához szükséges 546 millió forintot a Nyugat-Dunántúli Operatív Program (NYDOP) biztosította, a felújítási munkálatok három hónapot vettek igénybe.

A Nyugat-Dunántúli régióban öt projekt keretében összesen 59 kilométeren újulnak meg a mellékutak európai uniós finanszírozással. Vas megyére ebből két projekt jut, mindkettőben négy-négy útszakaszt hoznak rendbe a kivitelező cégek. Az első projekt most érkezett a műszaki átadás fázisába.

A Szombathely-Lukácsháza összekötő út Szombathely és Gyöngyösfalu közötti szakaszát, a Lukácsháza-Bozsok közötti összekötő utat, amely az Alpokalját, valamint Bozsok és Rohonc térségét köti össze a 87-es főúttal. A felújított útszakasz Kőszegdoroszlót és Kőszegszerdahelyet érinti.

Forgalomszámlálási adatok szerint a szóban forgó útszakaszokon naponta nyolcezer jármű közlekedik. A települések lakosságszáma alapján a Magyar Közút a felújításokban közvetlenül érintett lakosság számát 86 ezerre becsüli - tájékoztatott a Magyar Közút közleményében Lehel Zoltán, a társaság programigazgató

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken temetik Pándi Marianne zenetörténészt

A Rákoskeresztúri temetőben helyezik pénteken 10 órakor örök nyugalomra a 85 éves korában elhunyt… Tovább olvasom