Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Európai szintű mesterek

A Magyar Kézműves Kamara ez idáig közel hatvan, a kereskedelmi és iparkamara pedig huszonkét szakmában dolgozta ki az emelt szintű EU-normákhoz igazított mestervizsga szakmai és vizsgáztatási követelményrendszerét. Megyénkben összesen hétszázan vettek részt sikerrel a megmérettetéseken.
Ünnepélyes keretek között a napokban újabb ötvennyolc villanyszerelő, kőműves, hentes-mészáros, autószerelő, asztalos, ács-állványozó, cukrász, kéményseprő és tüzeléstechnikai karbantartó kapta meg a mesterlevelét. Emellett negyvenhat kézműipari és három kereskedelmi mestervizsga-bizottsági elnök vehette át a kinevező okiratot.
A hatáskörük az ország egész területére kiterjed. Győr-Moson-Sopron az észak-dunántúli régió hat megyéjével szorosan együttműködik a szakképzés és vizsgáztatás terén. Mint a rendezvényen elhangzott: a kamara célja az, hogy visszaadja a rangját a mestercímnek, és olyan képzettek legyenek a magyar vállalkozók, hogy az uniós csatlakozás után is talpon tudjanak maradni, s öregbítsék hazánk hírnevét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régészeti leletekre bukkantak

Több értékes régészeti leletre - többek között egy római díszkútra - bukkantak az elmúlt hetekben a… Tovább olvasom