Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Európai nyelvek napja

„ Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz” – tartja a mondás, amelynek mögöttes tartalma még inkább felsejlik, ha belegondolunk, hogy csak(!) Európa lakói kétszáz különböző nyelven beszélnek.
A nyelvtanulás legnagyobb ünnepe az európai nyelvek napja – European Day of Languages –, amelyet sok-sok éve már január 14-én tartottak, míg nemrégiben az Európa Tanács szeptember 26-át is megjelölte ez alkalomból. Az első megemlékezést az Európai Unió tagországaiban ötven ország képviselőinek részvételével rendezték meg, s a programok célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára, a nemzetek közötti kapcsolatok és együttműködések fejlesztésére és a kulturális különbségek megőrzésére. A 2006-ban Kisalföldi Presztízs Díjjal jutalmazott győri IHH Nyelviskola mindkét időpontot tiszteletben tartja, s ezért idén január 15-én hívja először a város lakóit közös ünneplésre.
Az ország egyik legnagyobb minősített oktatási bázisát húsz évvel ezelőtt alapította Nagy Ottó László.
Január 15-én, hétfőn 10 órakor kezdődik az IHH Teleki utcai épületében a program, amelyen akár külföldi nyelvtanulást is lehet nyerni.
– Jó szakembereink nyelvtudás híján nem tudtak külföldön munkát vállalni, s ezt segítettem, amikor még „rábásként” szerveztem az első nyelvtanfolyamokat a megyében – emlékezik. – Nem csupán iskola, de szellemi műhely is vagyunk, ezért büszke vagyok rá, hogy ennek a műhelynek a mozgatórugója lehettem, lehetek. Presztízs-díjjal jutalmazott innovatív munkánk eredménye egy jól bevált, sikeres nyelvoktatási folyamat, rugalmas, egyedileg tervezett oktatási rendszer.
A Hueber Kiadó és a Longman Kiadó közös részvételével szervezett egész napos programsorozat január 15-én, hétfőn 10 órakor kezdődik a győri IHH Teleki utcai épületében, ahol vetélkedőkkel, ingyenes nyelvi szintfelméréssel, külföldi nyelvtanulási és munkalehetőségekkel, nyelvi bemutatóórákkal várják a nyelvtanulás híveit. A játékokba feltétlenül kapcsolódjanak be, ugyanis értékes nyereményeket sorsolnak ki a regisztrálók között: a fődíj kéthetes stamfordi nyelvtanfolyam. Aki megkopott nyelvtudását szeretné felújítani, annak csábító lehet a háromhetes intenzív nyelvtanfolyami jutalom vagy a nyelvkönyvcsomag. Akik e napon fizetik be tandíjukat a január 22-én induló tanfolyamokra, 50 százalék kedvezményben részesülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az iszapbirkózó vadmacskától az amazonig

A sztárok mintájára vagy saját kedvtelésből egyre nagyobb divat a hölgyek körében, hogy róluk… Tovább olvasom