Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

EU: nem ellentétes az uniós szabályokkal a 27 százalékos áfa

Nem ellentétes az uniós szabályokkal a magyarországi felső áfa-kulcs 27 százalékra emelése - közölte a Reutersnek nyilatkozva David Boubil, az adó, vám, audit és korrupcióellenes uniós bizottság szóvivője.
Nem ellentétes az uniós szabályokkal a magyarországi felső áfa-kulcs 27 százalékra emelése - közölte a Reutersnek nyilatkozva David Boubil, az adó, vám, audit és korrupcióellenes uniós bizottság szóvivője. "Ha Magyarország úgy dönt, hogy az áfa-kulcsot 27 százalékra emeli, az Európai Bizottság nem tesz semmit, hiszen nincs jogi kötelezettség arra, hogy ennek 25 százalék alatt kell lenni" - jelentette ki a szóvivő.

David Boubil azt is közölte, hogy Magyarország 35 százalékos kulcsú luxuscikkadóra vonatkozó javaslatát az EU-bizottság decemberben tárgyalja meg, amikor az uniós hozzáadottértékadó-rendszert szélesebb körűen áttekinti. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szeptember 7-én levélben arra kérte Algirdas Semeta adó- és vámügyi uniós biztost, hogy az Európai Bizottság mihamarabb tegyen javaslatot a luxuscikkek normál kulcsúnál magasabb forgalmi adóztatására.

A nemzetgazdasági tárca közleménye szerint Matolcsy György azt írta: a magyar kormány fontolóra venné egy, a hatályos adókulcsnál magasabb, 35 százalékos áfa-kulcs bevezetésének lehetőségét bizonyos termékek esetében, ha erre a hozzáadottértékadó-rendszerről szóló irányelvekben foglaltak lehetőséget adnának.

Olvasóink írták

  • 1. pozdorja 2011. szeptember 22. 08:22
    „Gondoltam erről a Matolcsyról valamit, de úgyis moderálnák. A luxuscikk meg relatív. Lassan az lesz a parizer is...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszüntették Tasnádi Péter előzetes letartóztatását

Megszüntette Tasnádi Péter előzetes letartóztatását és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele… Tovább olvasom