Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

EU-elnökség - Átadták Gödöllőn a felújított Művészetek Házát

Befejeződött Gödöllőn a Művészetek Háza korszerűsítése; a magyar EU-s elnökség idején a szomszédos Királyi kastélyban zajló diplomáciai eseményeknek ez a vasárnap átadott intézmény lesz a sajtóközpontja.

Az átadási ünnepség előzményeiről Péterfi Csaba, a városi önkormányzat kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy Gödöllő önkormányzata 900 millió forint uniós pályázati pénzt nyert el fejlesztésekre. Ezen összeg feléből modernizálták az 1981-ben épült, elavult épületet, amely a közelmúltig művelődési központként funkcionált. A felújítás során nemzetközi sajtótájékoztatókra is alkalmas konferenciatermet, tolmácsfülkéket, irodákat alakítottak ki, ahol a tudósítok dolgozhatnak majd.

A szomszédos kastélyban ugyanis januártól fél éven át az EU elnökséggel kapcsolatban 40 tanácskozást tartanak majd, de itt lesz a színhelye többi között a keresztény-zsidó-iszlám nemzetközi konferenciának is. A Duna tv számára külön helyiséget rendeztek be, e tv társaság lesz ugyanis az események fő közvetítője - tette hozzá. A Művészetek Házának a fűtését is korszerűsítették. Az emeleten lévő színházterem viszont egyelőre nem üzemel, a terv szerint - amennyiben lesz rá pénz - később látnak hozzá a felújításhoz.

Az EU-s forrás másik feléből a Fő tér korszerűsítését finanszírozták, a jelenleg is tartó munkálatok egyes fázisait nyomon követő fotókiállítás is nyílt vasárnap a városházán. A kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint nagyszabású munkáról van szó. A feladatot hátráltatta, hogy 70-es években elkészült tér alatt futó közműcsöveknek hiányzik a dokumentációja, ezért csak hosszadalmas, tapogatózó feltárással lehetett a nyomvonalakat megtalálni.

Az új tér így némi csúszással jövőre készülhet el. Üde látványt nyújt majd a sok zölddel, a korhű kandeláberekkel, szökőkúttal, padokkal. A tér egyben szabadtéri zenei és színházi rendezvények megtartására is alkalmas lesz, így még inkább felpezsdülhet Gödöllő kulturális élete - mondta Péterfi Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó: mindenki jól jár az egykulcsos adóval

Mindenki jól fog járni az egyszerű, átlátható, egykulcsos adórendszerrel - reagált Szijjártó Péter,… Tovább olvasom