Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

EU-csatlakozás: kell a garancia

Orbán Viktor a párt álláspontját képviselte, amikor bizonyos feltételekhez kötötte, hogy a Fidesz megszavazza-e az uniós csatlakozásunkhoz szükséges alkotmánymódosítást – jelentette ki Kövér László a Kisalföld kérdésére.
Kövér László

Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke tegnapi mosonmagyaróvári sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Orbán Viktor elnökségi tagként pártálláspontként hangoztatta a napokban, hogy garanciákra van szükség azért, hogy a gazdák és a kis- és középvállalkozók ne legyenek kárvallottjai uniós csatlakozásunknak.


 A Fidesz szerint olyan feltételrendszert kell teremteni, hogy a csatlakozás negatív következményeit a döntő többség, s így az amúgy is gyönge hazai középosztály el tudja hárítani. Így szükséges, hogy a magyar gazdák megtarthassák földjeiket, egyenlő feltételekkel versenyezhessenek kis- és középvállalkozóink, a hazai béreket pedig az uniós átlag szintjére kell felzárkóztatni. Ám nem úgy, ahogy azt Medgyessy Péter kormányfő gondolja, hiszen a szocialisták az érdekegyeztető fórumokon legutóbb mindössze 3 százalékos béremelést javasoltak a munkaadóknak. Kövér úgy vélte, ez messze alatta marad a várható inflációnak , s ezért reálbércsökkenés várható.
A szocialista-liberális kormány eddigi teljesítményét is bírálta Kövér László választmányi elnök Mosonmagyaróváron, a helyi Fidesz-MPP önkormányzati választási kampányának nyitányán. „A száznapos program százszázalékos teljesítéséből a fele sem igaz" – jelentette ki.
Kövér elhibázottnak nevezte a kialakuló gazdaságpolitikát, mely vélekedése szerint a növekedés alapjait rombolta szét. A magyar vállalkozásokat pedig kiszorították a külföldiek javára. Külön is kiemelte Magyar Bálint oktatási és Lamperth Mónika belügyi tárcájának teljesítményét. Előbbi Kövér szerint ott folytatja, ahol 1998-ban abbahagyta, azaz a kerettantervek lazításával szétzilálja az oktatást, utóbbi pedig gyenge kezű ahhoz, hogy gátat vessen a bűnözés növekedésének.
Kövér László a Lajta partján a helyi Fidesz-csoport polgármesterjelöltjét, dr. Árvay Istvánt és képviselőjelöltjeit ajánlotta a választópolgárok figyelmébe. Országos ügyekről szólva kifejtette: a Medgyessy-kormány egyfelől beleült a készbe, s elköltött 320 milliárd forintot, „másfelől hatalomtechnikai randalírozásaival gátlástalan politikai nyomulást valósít meg".
Szerinte az október 20-i helyhatósági választásoknak többes tétje van. Egyrészt valamiféle hatalmi kiegyenlítődést hozhat, s ezzel áprilishoz képest visszalenghet a politikai inga, ahogy az korábban is jellemző volt, másrészt olyan köztestületek jöhetnek létre, amelyek képesek lesznek megóvni a polgárinak nevezett értékeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh kontra Mécs

A Balogh László vezette, a miniszterelnök szigorúan titkos tiszti tevékenységét vizsgáló parlamenti… Tovább olvasom