Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

Esti fény hívogat

Fényben úszik esténként Ágfalva katolikus temploma, köszönhetően annak a felajánlásnak, aminek jóvoltából díszvilágítást kapott a község szélén álló templom és a vele szemben lévő Baracsi-emlékmű.
– Néhány hete még nem gondolhattuk, hogy pünkösd ünnepét beárnyékolja a Móron történt kegyetlenség – mondta bevezetőjében péntek este Wágner Géza, Ágfalva polgármestere a díszvilágítás ünnepélyes átadásán, a dr. Rédly Elemér városplébános által celebrált misét követően. S miközben a résztvevők néma főhajtással emlékeztek az áldozatokra, a millenniumi zászlóanya fekete szalagot kötött Ágfalva lobogójára.
Wágner Géza avató beszédében köszönetet mondott a Németh Villamosság Kft.-nek. A díszkivilágítás ugyanis a cég jóvoltából született meg. Régi terv volt ugyan a községben, hogy éjszakai fényt kap a településre bevezető út mentén álló, s az 1921 augusztusában hősi halált halt Baracsi László emlékére állíttatott emlékmű, ám megfelelő pályázati forrás hiányában húzódott a megvalósítás. A Németh Villamosság azonban ingyen felszerelte a lámpákat, sőt, az út másik oldalán álló katolikus templom is díszvilágítást kapott. (Ágfalva önkormányzata tervezi, hogy hamarosan az evangélikus templom is éjszakai fényt kap.)
A község polgármetere felolvasta azt a kormányrendeletet is, ami a népszavazás emlékére emlékművet adományoz a „ hűséges ” községeknek, majd az Ágfalvának is járó díszoklevél egy példányát a katolikus egyháznak, illetve dr. Rédly Elemérnek ajándékozta. A városplébános miközben megáldotta a díszvilágítást kapott emlékművet, utalt a móri tragédiára is, kijelentve: „ hogy ne legyen bűn a világban, először nekünk kell a jóságból példát adnunk ” .
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalkuvás nélkül

Az egyik legtehetségesebb magyar blueszenész, Ferenczi György énekes, szájharmonikás, hegedűs… Tovább olvasom