Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Esőmosta könyvheti kínálat

Az ünnepi könyvhét szabadtéri rendezvényeit jórészt elmosta az eső, a győri sátorsoron például az első nap ki sem rakták a kínálatot a könyvesboltok és a kiadók. Ennek ellenére, amikor az időjárás engedte, megteltek a standok és megjelentek az érdeklődő könyvbarátok is.
Az elmúlt hét csütörtökön a szűnni nem akaró, szinte egész napos zápor miatt Győrött mind a tizennégy sátor üresen maradt, igazán könyvheti hangulat csak pénteken és szombat dél körül alakult ki a hagyományos győri könyvutcában, az Aradi vértanúk útján.

Az érdeklődők a jubileumi, 75. alkalomból nem akármilyen kínálatból válogathattak: ezt mi sem igazolja jobban, mint hogy a hivatalos könyvheti katalógusban közel négyszáz könyv szerepel, de ezenkívül több tucat olyan kötet is felbukkant, amely kimondottan a magyar könyv ünnepére került ki a kiadók műhelyéből. Legtöbb művel idén a Magvető (12), a Noran (9), az Osiris (8) és a Püski (7) Kiadó szerepelt.

Az ilyenkor megszokott szabadtéri dedikálások egy részét, így csütörtökön a népszerű Lőrincz L. Lászlóét is elmosta az eső (később aztán a megyei könyvtárban és a Líra és Lant boltban dedikált). Szerencsésebb volt szombaton dr. Csernus Imre, aki Bevállalja? című könyvéből egy óra alatt több mint hetvenet írt alá olvasóinak.

S hogy melyek voltak a legkeresettebb könyvheti kötetek, arról vegyes a könyvesbolti vélemény. A Kalligráf kínálatából a Szép versek és a Körkép mellett dr. Csernus már említett, Popper Péter Az Írás és Jókai Anna Virágvasárnap alkonyán című, a Petőfi könyvesbolt választékában Wass Albert Elisa és Márai Sándor Japánkert című könyvéből fogyott a legtöbb.
A Líra és Lant könyvesbolt listáján Görgey Guidó Két Görgey, Puskely Mária A keresztény Európa szellemi gyökerei és Kőrösi Zoltán Budapest, nőváros című kötete áll az élen. A jubileumi könyvhéten a Püski könyvesbolt sátrában Varga Csaba Az ősi írás könyve, Veres Péter Falusi krónika, Boda László Avarok és székelyek és a Kairosz Kiadó Miért hiszek? sorozatának Jókai Annával és Eperjes Károllyal készült kötete volt a legnépszerűbb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többkilós akta

Horváth Zsoltnak aktája van a Magyar Helsinki Bizottságnál is, ahol dr. Somogyi János vállalta jogi… Tovább olvasom