Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Esélyek: Szemetet szednek, tisztítják a várost és a bekötőutak környékét a romák A munka így az életük részévé válhat

Győr Munkatársunktól Összesen már hetvenheten dolgoznak a cigány kisebbségi önkormányzat közvetítésének, vagy éppen ajánlásának köszönhetően. A szervezők állítják, a munka újbóli felértékelődésével értelmes célhoz, nem utolsósorban tisztes megélhetéshez jutnak a programban részt vevők.
Győrben ezekben a napokban két olyan „tízes” brigád is dolgozik a bekötőutak mentén, akik szemetet szednek, tisztítják, szépítik a várost. Horváth Attila megyei elnök szerint a munka nemcsak biztonságot, de idővel önbecsülést is ad, ezért egyre népszerqbb a romák körében.
– A városi és a megyei kisebbségi önkormányzat mellett a különböző szervezetekben is foglalkoztatjuk a romákat – tájékoztatta lapunkat az elnök. – Célunk a lehetőségek további bővítése, ennek köszönhetően a Komszollal és az Inszollal kötött együttmqködés alapján szeretnénk minél több embert munkához juttatni. A képzés a másik reményünk, erre pályázunk, siker esetén pedig a tanulás, a képzés új távlatokat nyithat a cigányok életében.
– Két gyermekem van, igaz, csak minimálbért keresek itt, de örülök a lehetőségnek – szögezte le Lakatos András. – Szakképzettségem nincs, mióta dolgozom, megfordult a fejemben, hogy tanulni kellene valamit. Nőnek a gyerekek, velük együtt az igények és bevallom, szívesen jövök dolgozni a többiekkel.
Az elnök örömmel újságolta, úgy tqnik, sikerrel veszi az érettségi akadályait az a 17 roma, aki a kisebbségi önkormányzat és a Vocational Academy együttmqködésének köszönhetően végezte el a középiskolát (Kisalföld, május 15.). Reményeik szerint keresik a lehetőséget további osztály indítására, így aki szeretne, tanulhat, leérettségizhet.
A győri bevezetőutak környékét ezekben a napokban mintegy húsz, cigányokból álló brigád tisztítja.
Fotó: Krizsán Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvospárt alakul Magyarországon

Orvospárt alakul Magyarországon, a következő választásokon kormányzati szerepbe szeretnének jutni. Tovább olvasom