Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Esélyegyenlőséget kér Harrach Péter

Az értékeket képviselő szabadságról, a nők esélyegyenlőségéről beszélt Kapuváron az MKDSZ elnöke.
Az értékeket képviselő szabadságról, a nők esélyegyenlőségéről és a családtámogatási rendszerről beszélt Kapuváron Harrach Péter, az MKDSZ elnöke.

– A demokrácia legfontosabb erénye az emberek szabadsága, de mi csak olyan szabadságot tudunk elképzelni, amely az értékeket képviseli – mondta kapuvári előadásán Harrach Péter. Az MKDSZ elnöke beszédében érintette a magyarországi nők helyzetét. Hangsúlyozta:

esélyegyenlőséget kell biztosítani a nőknek, hiszen napjainkban, ha gyermeket vállalnak, akkor hátrányba kerülnek a munkaerőpiacon, ha a karriert választják, akkor pedig a család látja kárát. Harrach Péter úgy véli: az anyaság nem biztosít ma megélhetést.

Az MKDSZ elnöke kijelentette: a mai családtámogatási rendszer megreformálásával biztosítani kell a társadalom alapkövének számító kisközösségek – családok – anyagi és társadalmi megbecsülését. Hozzátette, ezt – annak ellenére, hogy a jelenlegi rendszert nem tartja jónak – csak fokozatosan lehet megváltoztatni, mert a hirtelen váltás elbizonytalanítaná a lakosságot.

Az úgynevezett családi adózásról szólva elmondta, lehetővé kell tenni, hogy választható legyen az adózásnak ez a formája is.
A politikáról szólva Harrach Péter kijelentette: egy kormányzat képes arra, hogy mindenki kormánya legyen úgy, hogy elfogadva mások véleményét, maga határozza meg céljait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifosztotta a földön fekvő áldozatát

Megvert egy 15 éves fiút, majd a földön fekvő áldozatát ki is fosztotta egy ismeretlen vasárnapra… Tovább olvasom