Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

...és a vőlegény ruhája?

Az esküvőkön a tetőtől talpig feldíszített menyasszony mellett a vőlegény gyakran háttérbe szorul.

Az esküvőkön a tetőtől talpig feldíszített menyasszony mellett a vőlegény gyakran háttérbe szorul, pedig az erősebb nem képviselőinek is érdemes
odafigyelniük az apró részletekre, hogy látványban is méltó párjai lehessenek választottjuknak.

„Na és milyen lesz a ruhád?" – hangzik el a kérdés rögtön a gratuláció után, amikor megtudjuk, hogy barátnőnk, kolléganőnk, ismerősünk házasodni készül. Vőlegényektől ritkán kérdezik ugyanezt, pedig a férfiak ma már nem kívülállók a divat világában.
– Sajnos nincs is nagy választék, ami az alkalmi férfidivatot illeti, az idei esküvői kiállításon én voltam az egyetlen ilyen kereskedő – mondja Koreny Imréné Kati , egy győri férfidivat-üzlet vezetője.

A menyasszony ízlése dominál

– A férfiak gyakran háttérbe szorulnak ilyenkor, jobban kellene figyelni az ő öltözködésükre is, hiszen így lesz igazán szép az ifjú pár. Igaz, ők nem élvezik annyira sem az öltözködést, sem a vásárlást, mint a lányok, de sokszor éppen a menyasszony töri le a lelkesedésüket azzal, hogy túlságosan magához ragadja az irányítást, s ráerőlteti az ízlését a másikra. Gyakran látni, hogy a leendő ara beszéli rá élete párját olyan öltözékre, ami nem is igazán tetszik neki, pedig fontos, hogy a férfi jól érezze magát benne, mert ha nem az ő stílusa egy adott darab, az nemcsak látszik, de feszengeni is fog benne. A gyengéd segítség azért ráfér a férfiakra, sokukat úgy kell rávezetni, mi áll nekik jól, s mekkora jelentősége van egy jól eltalált ingnek vagy mandzsettagombnak – mondja az üzletvezető, aki számos párnak segített már kiválasztani a nagy naphoz leginkább illő öltözéket.

Öltöny alkattól függően

Az alap az anyagában és kidolgozásában is minőségi, egysoros alkalmi öltöny, melynek apró részletei – elegáns fémgombok, szaténdíszítésű zsebek – sejtetik az esemény nagyságrendjét. A fazon a vőlegény testalkatától függ: hosszabb lábú, nagyobb emberen jól áll a hosszított fazon, akinek viszont rövidebb lábai vannak, azt ugyanez a szabás összenyomja, így célszerű a hagyományos hosszúságnál maradnia. Az alkat a színt is befolyásolja; a sötét színek áldásos, slankító hatása nem csak a női nadrágokon mutatkozik meg. A fekete például mindig divatos, akárcsak a középszürke, antracitárnyalat, természetesen összhangban a menyasszony ruhájával, hiszen például egy most divatos ekrüszínű ruha mellett rosszul mutat egy szürke öltöny. Ellentétben egy kávébarna darabbal, amely most jött divatba, és nagyon szépen kiegészíti az ekrü- vagy bézs színű női ruhakölteményeket. Nyári esküvőkön gyakoriak a világos öltönyök is, igaz, ezek viseléséhez nap- (vagy legalábbis szolárium) sütötte bőr szükségeltetik – de sebaj, hol van még a május!

Színben konzervatívak vagyunk

Ma már elengedhetetlen a (brokát)mellény és az ing, utóbbi olyan fazonú, amilyet a nyakkendő megkíván. Az úgynevezett francia nyakkendőhöz (vagy ingsálhoz), amely ideális esetben ugyanolyan anyagból készül, mint a mellény, és a csokornyakkendőhöz például szmokinging jár, másként nem is fekszik fel szépen a nyakra. Apropó, nyak: akármilyen inget is választunk, ügyelni kell arra, hogy a nyakmérete passzoljon, a túl szűk nyak ugyanis kényelmetlen, a túl bő viszont csúnya. Ami a hagyományos ingek színét illeti, a férfiakban egyelőre nem teng túl a kísérletező kedv, többségük ragaszkodik a visszafogott, konzervatív színekhez – nem is hinnék, milyen jól mutat egy sötétszürke öltönyhöz felvett halványrózsaszín vagy pasztell barackszínű ing!

És ha valaki azt hinné, itt véget ér a divat tárháza, téved: az ördög a férfiaknál is a részletekben lakozik. A farmerhoz hordott fekete övet és az érettségire vásárolt cipőt el kell felejteni, a nagy esemény, amely (jó esetben) csak egyszer adódik az életben, megkívánja a mívesebb darabokat, mint például a dupla gombolású alkalmi ingeket feldobó mandzsettagombot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld-exkluzív Törökországból

Tovább olvasom