Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Erzsébet-utalványban fizethetnének családi pótlékot a kormány tervei szerint

Április közepéig kell megvizsgálnia Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek, hogyan fizethető ki pénzbeli ellátás helyett utalványban több szociális juttatás.
Április közepéig kell megvizsgálnia Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek, hogyan fizethető ki pénzbeli ellátás helyett utalványban több szociális juttatás, így például a családi pótlék, a lakásfenntartási támogatás, a rendszeres szociális segély és az átmeneti segély - a kormány erről szóló döntése a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Az említett juttatások utalványban való biztosításának lehetőségét, módját és mértékét, valamint a szükséges jogszabály-módosításokat április 15-ig kell a kabinet elé terjesztenie a tárcavezetőnek.

A kormány egyúttal felkérte Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy Réthelyi Miklós vizsgálatának eredményei alapján április végéig dolgozza ki az Erzsébet-program keretében bizonyos szociális juttatások - "célhoz kötött felhasználásuk érdekében" - utalvánnyal való kifizetésének lehetséges területeit. Ezzel együtt cselekvési és ütemtervet kell készítenie a miniszternek az Erzsébet-utalvány bővítésének formáiról, a bevezetés és a működtetés költségeiről.Olvasóink írták

89 hozzászólás
 • 89. Mankapunka 2012. április 03. 14:44
  „Tündenéne

  Úgy látszik,hogy a többség IQ szintje megakadt egy szinten. Nem esznek,csak ruhát vesznek,meg tanszert.
  A kapott fizetésből esznek,mert az utalvánnyal nekik biztos égő fizetni.

  Erről szoktam beszélni,csak sírni tudnak itt az emberek,tenni a dolgok ellen nem. Ugye ezért mindig én vagyok a szemét állat.”
 • 88. Tündenéne 2012. április 03. 14:01
  „Olyan definíciót találtam csak, hogy a fogyasztásra kész étel az, amelyiknél nem kell "jelentős beavatkozás" ahhoz, hogy fogyasztható legyen. Ezért az én értelmezésemben a gyümölcs, zöldség mind fogyasztásra kész, hiszen meg lehet enni az almát, répát, miegymás.”
 • 87. Tündenéne 2012. április 03. 13:59
  „83. lizike74 2012.04.03. 10:29

  Egyébként ma többször próbáltam keresni valami útmutatót erre, hogy mégis mi a fene minősül fogyasztásra kész ételnek, de nem találtam sehol egyelőre. :-/”
 • 86. laed73 2012. április 03. 13:14
  „A családi pótlékot még csak-csak megértem, hogy ezzel fizetnék, hisz a gyereknek is kell ennie, bár ruháztatni is kellene. A lakásfenntartási támogatás, a rendszeres szociális segély és az átmeneti segélyhez mi köze!? Ezeknek a juttatásoknak a nevei érvényét veszti, hisz a lakásfenntartási támogatást a közüzemi számlák kifizetésére adják.
  És akkor még nem is beszéltem a gyereknek mire van szüksége, hogy tanulhasson--tanszer, ruha, bérlet-- mind-mind sokba van, pedig állítólag "ingyenes" az oktatás!!! A másik dolog, hogy nem elég szomorú, hogy 18ezer helyett 5ezret adnak (ezzel segítik a szegényben élőket), de még korlátozzák is az utalványt. "kész" étel elvásárlására kell költeni, de a statisztikát meg utána mutogatják, hogy nem élünk egészségesen! Hogyan éljünk így egészségesen!? Sem gyümölcsöt nem lehet venni rajta sem egészséges ételt, na de nem is eleget 1 hónapra, mert ugye a legtöbb embernek a fizetése a rezsire és a hitelre megy el. Aki ezt kitalálta, az biztos nem létminimumért dolgozik napi 8-10 órát és nincs mellette deviza alapú hitele és nem is egyedül neveli gyermekét.”
 • 85. rozsdi133 2012. április 03. 12:46
  „Miért nem szüntetik meg? Nekünk kis embereknek már úgy is mindegy!Had vigyen a kormány mindent!Magyar ország én így szeretlek!!!”
 • 84. Bo9903 2012. április 03. 12:24
  „Szerintem legyen új neve először is: Erzsébet - zsírjegy.... mint régen.... ebből valóban nem lehet csekket feladni pl.Jegyrendszer. Tiszta nevetséges és szánalmas, ebben is visszafelé megyünk az időben. Nagyon erőltetik ezt a bözsiutalványt, ráadásul megmagyarázzák, hogy többet ér mindennél... és mindenkire rákényszerítik. Anyumnak 18 volt a havi kajajegye, bejött ez az ocsmány jegy, és csak 5000-et kap, és megmagyarázzák, hogy többet ér mint a 18 ezer ft-os kajajegy. ha lenne zsém, örökre elhúznék még Európából is.”
 • 83. lizike74 2012. április 03. 10:29
  „Miért nem jó a liszt, étolaj.. Üzérkednék vele? Mosószer miért nem jó , talán kimosom a gyerek ruháit. Egyébként az előző utalványnál is ezt rendezték le, akkor fagyasztott áru, péksüti, konzerv jelentette a készterméket. Hús , zöldség, gyümölcs nem volt fizethető vele, aztán hónapok múlva a szeszesitalt kivéve mindent lehetett vásárolni.”
 • 82. Tündenéne 2012. április 03. 09:06
  „78. lizike74 2012.04.03. 06:19

  "Fogyasztásra kész étel"-re lehet költeni, tehát a zöldség, gyümölcs mind jó, a tej is, stb. Liszt, étolaj, ehhez hasonlók, amik nem felelnek meg ennek.”
 • 81. Tündenéne 2012. április 03. 08:47
  „75. Denissza 2012.04.02. 18:35

  Tényleg ennyire bonyolult? Azt írod, hogy a férjed fizetéséből vesztek kaját. Na azt a pénzt lehet utána csekkekre költeni, annak egy részét meg, amit te kapsz (HA tényleg bevezetik, ami ugye még nem biztos), ételre lehet fordítani.”
 • 80. Tündenéne 2012. április 03. 08:46
  „Mi van, itt senki nem eszik ételt? Mindenki csak bérletet, ruhát meg tanszert vesz? :)”
 • 79. Madarász 2012. április 03. 07:44
  „Ezek őrültek! Erzsébet utalvánnyal nem lehet számlát fizetni, a gyerekeknek ruhát, bérletet, tanszert venni.”
 • 78. lizike74 2012. április 03. 06:19
  „A legnagyobb baj a Tesco-nál való vásárlásban számomra csak az, hogy készétel vásárlásra lehet elkölteni. Tehát, sült grillcsibe, konzerv és ennyi. Mert répa , tej, saláta, tojás az nem kész étel, de a kenyér sem. Csupa "egészséges" holmi, de cukrászdába vihetem. Teljesen logikus! Ha csak egy menüre ülünk be egy elfogadóhelyre-cirka 5200Ft. Ennyiért én min. három napra főzök, igaz nem kész ételből, mert én megdolgoznék érte, hogy egészségesebben tápláljam a családomat. Én eddig mint az étkezési hozzájárulással,mint a csp-vel GAZDÁLKODTAM, most vagy elfagyizhatom vagy konzervre költhetem. GRATULA!!!!!!!!”
 • 77. napé 2012. április 03. 04:20
  „Mankapunka én fel vennék.nem tudom a te szüleid annak idején mit szoltak volna,ha igy bántak volna velük.félre állt volna a szájuk
  emberség benned sincs sok”
 • 76. Mankapunka 2012. április 02. 20:27
  „A bolti körüliek Szerdán és Szombaton szoktak csak kimenni a volt MATÁV épülethez.

  Denissza ŐSzintén,te fel vennél egy olyan embert dolgozni a te cégedhez,akinek van 3 gyereke,és 2 hónap múlva bejelenti,hogy most nem jövök 2 hétig,mert bárányhimlős az egyik gyerek,és lehet a többire is átterjedhet.
  Te sem vennél fel ilyen ember,akire nem lehet számítani.”
 • 75. Denissza 2012. április 02. 18:35
  „Na ez megint jó ötlet!Gratulálok!3 gyermekem van,főállású anya vagyok.Az Én kemény havi 72 ezer forintom /anyasági+családi/ megy a számlákra,a férjem fizetéséből fizetjük a lakáskölcsönt + a havi élelmet(????).Nem tudok elmenni dolgozni,mert amint megtudják hogy 3 gyermekem van,és sajnos a szüleink nem élnek,már nem is kellek sehova.Indok:Ki lesz a gyerekkel-gyerekekkel ha betegek?Hát nekem kellene.Ha a családit utalványba kapjuk,akkor hogy fizetem ki a csekkeket?Olyan elmaradásaink lesznek,ami már így is van hogy belepusztulunk.A gyerekeink mire kijárják az iskolát és dolgozni mennek az még soká lesz.Én nem ezekre a barbárokra szavasztam mégis szívok.Mi jöhet még?Belegondolni sem merek.Szeretem a hazám,de már menekülnék egy nyugodtabb helyre.”
 • 74. durva 2012. április 02. 17:55
  „szeretem magyarországot csak kár hogy itt élek!!!!!!!!!! az apjuk faxát!!!”
 • 73. görike 2012. április 02. 17:27
  „Ez nagyon elmés ötlet,csak sok embernek ,hogy a számlákat kitudja fizetni a családi pótlékra is szükség van.Az lehet,hogy kaját tud venni a jó ember,de az erdőben tudja megenni miután kilakoltatják.A "miniszter urak"könnyen döntenek,mert nem annyi pénzböl élnek mint a minimálbérért dolgozók.Akik havi 70-80 ezret keresnek de ehhez nem tudnak lopni az állam kasszából mert ök nem férnek hozzá”
 • 72. Euréka 2012. április 02. 16:47
  „Jól kiszúrnak a néppel, mert az utalvánnyal nem tudom pl. a villanyszámlát befizetni. Azzal egyet értek, hogy aki a kocsmába viszi a segélyt, az kapjon utalványt, és vegyen rajta ennivalót, de azzal nem, hogy pl. én a szociális segélyt a villanyszámlára, csekkekre, tüzelőre költöm. Ahol pedig olcsóbban tudnám megvenni az élelmiszert, egyes nagyobb áruházakaban, ott meg nem váltják be. Kénytelen vagyok akkor a tescóban levásárolni, ahol már úgyis minden drágább, mint máshol? Szemétség az egész. Megint puszi haver valakinek a valakije, ......”
 • 71. öröksoproni 2012. április 02. 14:51
  „Mankapunka
  Piacra járok.”
 • 70. Mankapunka 2012. április 02. 14:21
  „bojtár

  Amint írtam,a bolt körüliekről beszélek,nem azokról,akikhez tegyük fel,házhoz mész,mert útba esik.

  Nem hinném,hogy öröksopronikánk nem vesz cuccost a bolt körüliektől.”
89 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiégett egy panzió Zalacsében

Hajnalban kigyulladt és teljesen kiégett egy panzió Zalacsében, az épületben éppen nem tartózkodtak… Tovább olvasom