Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Érvényes a Klubrádió pályázata: ˝A Médiatanács tagjainak ideje lemondaniuk!˝

A bíróság kimondta, hogy mivel a médiatanács korábban már tartalmilag érvényesnek nyilvánította a pályázatot, nem hozhat azzal ellentétes döntést azáltal, hogy később megállapítja a beadvány alaki érvénytelenségét.
Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla szerdán a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának azon határozatát, amellyel alaki okok miatt érvénytelenítette a Klubrádiónak a 95,3 MHz-es budapesti körzeti frekvenciára benyújtott pályázatát.

A bíróság kimondta, hogy mivel a médiatanács korábban már tartalmilag érvényesnek nyilvánította a pályázatot, nem hozhat azzal ellentétes döntést azáltal, hogy később megállapítja a beadvány alaki érvénytelenségét. Indoklásában a bíróság közölte, hogy döntésében minden alaki és tartalmi kifogást figyelmen kívül hagyott, a határozatot súlyos, az ügy érdemére kiható eljárási szabálysértés okán helyezte hatályon kívül. A döntés ellen nincs helye fellebbezésnek.

A Klubrádió frekvenciajogosultsága tavaly februárban járt le, azóta hatvannapos ideiglenes engedélyekkel működik, amelyet eddig tízszer kapott meg. A médiatanács döntéseivel kapcsolatban szerdán a harmadik bírósági ítélet született.

A médiatanács 2011 júliusában pályáztatta meg a 95,3 MHz-es hullámhosszt. Az eljárás keretében decemberben az Autórádió Kft.-t hirdette ki nyertesnek, a megszerzett pontok alapján a Klubrádió a második helyen végzett. A csatorna a döntést megtámadta, ennek eredményeként a Fővárosi Ítélőtábla idén márciusban hatályon kívül helyezte a hatóság nyertességet megállapító határozatát a nyertes tekintetében.

A bíróság kimondta, hogy az Autórádió Kft. alakilag érvénytelen pályázatot nyújtott be, mivel az nem volt a formai követelményeknek megfelelően aláírva. A Fővárosi Ítélőtábla szerdán emlékeztetett erre a döntésére, és kimondta: mivel a műsorszolgáltatási jogosultságról szóló döntést a bíróság már elbírálta, azzal kapcsolatban már senki nem élhet keresettel.

Az első bírósági döntést követően, júliusban a médiatanács végzésben több rádióéval együtt a Klubrádió pályázatát is érvénytelenítette, a bíróság által korábban megállapított alaki kifogásokra hivatkozva. A Klubrádió a végzést is megtámadta, a bíróság pedig azt is hatályon kívül helyezte, azzal az indokkal, hogy a kérdésben csak határozat hozható. A médiatanács augusztusban megegyező tartalommal, de már határozatban mondta ki a Klubrádió pályázatának alaki érvénytelenségét, most ennek megtámadásáról született döntés.

A Klubrádió ideiglenes engedélye a frekvenciára október 5-én jár le. A csatorna egy másik frekvenciával, a budapesti 92,9 MHz-es jogosultsággal kapcsolatban is perben áll a hatósággal, ennek következő tárgyalása várhatóan október 10-én lesz.

MSZP: Médiatanácsa tagjainak ideje lemondaniuk

Az MSZP szerint a Fővárosi Ítélőtábla szerdai Klubrádióval kapcsolatos döntése után a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa tagjainak "ideje lemondaniuk" - áll Lendvai Ildikó szerdai közleményében.

A Fővárosi Ítélőtábla szerdán helyezte hatályon kívül a médiatanács azon határozatát, amellyel alaki okok miatt érvénytelenítette a Klubrádiónak a 95,3 MHz-es budapesti körzeti frekvenciára benyújtott pályázatát. A bíróság kimondta, hogy mivel a médiatanács korábban már tartalmilag érvényesnek nyilvánította a pályázatot, nem hozhat azzal ellentétes döntést azáltal, hogy később megállapítja a beadvány alaki érvénytelenségét.

A Klubrádió frekvenciajogosultsága tavaly februárban járt le, azóta hatvannapos ideiglenes engedélyekkel működik, amelyet eddig tízszer kapott meg. A médiatanács döntéseivel kapcsolatban szerdán a harmadik bírósági ítélet született.

Lendvai Ildikó ezzel kapcsolatban közleményében úgy fogalmaz: a bíróság sokadjára ítélte jogszerűtlennek a médiatanács döntéseit. "A Klubrádió elleni hóhérmunka jogilag megint csak pancsernek bizonyult.

Mivel nem valószínű, hogy az ország összes jogi analfabétáját az új médiahatóságnál gyűjtötték össze jó pénzért, a sorozatos szakmai tévedések mögött egyre meztelenebbül mutatja meg magát a politikai érdek" - írja a szocialista politikus. Lendvai Ildikó szerint a médiatanács "tagjai és alkalmazottai politikai parancsot hajtanak végre, a parancs pedig arról szól: a Klubrádiót mindenáron el kell pusztítani".

A szocialista politikus szerint ha a médiatanács és "a hivatali végrehajtók nem akarnak végképp szakmai öngyilkosságot elkövetni, ennyi bírósági pofon után ideje lemondaniuk. Akinek pedig jogi diplomája van, akár vissza is adhatja" - zárul a közlemény.

Olvasóink írták

 • 18. gjozsi88 2012. szeptember 28. 20:44
  „asvel
  Ami sorszámozva van!
  Az üres hátoldal NINCS sorszámozva!!!!
  Igy alá sem kell írni!
  Ahogy a világon minden szerződés, pályázat.......!

  "Ebben sincs igazad, ugyanis a bíróság sem tartalmilag, sem alakilag nem vizsgálta a pályázatot, így el sem bírálhatta, hogy alaki hiba-e vagy sem"

  akkor hogy tudta hatályon kivül helyezni a médiatanács e tárgyban hozott határozatát????
  Azaz mi alapján semmisítette meg a médiatanács erre vonatkozó határozatát???
  Ugyanis az erre vonatkozó médiatanácsi határozattal szembeni jogorvoslatot tárgyalta!”
 • 17. asvel 2012. szeptember 27. 20:15
  „16. gjozsi88 2012.09.27. 18:01

  "Ugyanis az üres oldalakat nem kell aláírni sehol, senkinek!´

  A szabály pályázatok esetében azt mondja ki, hogy a pályázat minden oldalát ami sorszámozva van alá kell írni, függetlenül attól hogy üres vagy nem ( mellékesen minek tesznek be sorszámozott üres oldalakat... )

  "Ami maga a röhej, .....ezt nem fogadta el alaki hibának a bíróság!"

  Ebben sincs igazad, ugyanis a bíróság sem tartalmilag, sem alakilag nem vizsgálta a pályázatot, így el sem bírálhatta, hogy alaki hiba-e vagy sem”
 • 16. gjozsi88 2012. szeptember 27. 18:01
  „még annyit

  "Most a bíróság azt mondta ki hogy ugyanazon eljárásban ugyanazok a követelmények nem vonatkoznak egyformán minden pályázatra......
  Ez a lényeg, a többi csak jogi és politikai magyarázkodás!!!"

  A bíróság azt mondta ki, hogy mig az autórádió kft nem írt alá cégszerűen minden oldalt,......az az pályázati anyagot tartalmazó oldalt sem........addig a klubrádió pályázata e tekintetben csak az üres oldalakat nem írta alá, a pályázati anyagot viszont megfelelően.
  Ez egy lényeges különbség!!!!!!!
  Ugyanis az üres oldalakat nem kell aláírni sehol, senkinek!
  ISMÉTLEM: az autórádió kft a pályázati anyagot sem írta alá!
  Ezt azonosnak beállítani, részedről szánalmas csúsztatás!”
 • 15. gjozsi88 2012. szeptember 27. 17:54
  „asvel
  "Ugye most azt mondják ki, hogy ha a Médiatanács tartalmilag érvényesnek nyilvánított egy pályázatot, azt utólag alaki okok miatt nem lehet érvényteleníteni!!!"

  Klub rádió esetében a médiatanács által érvényesnek talált pályázatot, miután az autórádió kft pályázatát a bíróság érvénytelennek találta, a médiatanács az üres oldalak alá nem írása miatt .....hirtelen ötlettől vezérelve .....noha korábban másodiknak kihirdetve érvényesnek találta, egyszerre alaki okok miatt érvénytelenítette!
  Ezt támadták meg bíróságon! Erre mondta a bíróság, hogy ezt nem lehet!

  Az alaki hibák közt van egy lényeges különbség!
  A klubrádión azt kérték számon, hogy az üres oldal nincs aláírva!
  Ami maga a röhej, .....ezt nem fogadta el alaki hibának a bíróság!
  Tudod, mely alaki hiba azután jött elő, hogy valódi alaki hiba miatt az autórádió kft pályázatát érvénytelenítette a bíróság!
  Azaz kivette a klubrádió pályázata elől, igy a másodikból első lett.

  A lényeges különbség:
  Azt, hogy mind két pályázat alaki hibás, azt csak a médiatanács mondta ki.......!
  A bíróság külön-külön beadott indítványok alapján egyszer kimondta az autorádió kft pályázatának érvénytelenségét, majd egy szintén önálló ügyben megállapította, hogy a médiatanács által hozott határozat a klubrádió pályázat utólagos alaki hiba miatti érvénytelenné nyilvánításra nem megalapozott!

  Tekintettel arra, hogy az ALAKI HIBA formája különböző, igy azt párhuzamba állítani egymással lehetetlen!
  A klubrádió alaki hibájának a médiatanács ....kinjába....azt találta ki, hogy nem írta alá az üres oldalt!
  .......
  Itt te jössz, hogy a bíróság alaki hibára vonatkozó, autorádió kft pályázatát mivel indokolta, az az mi volt az alaki hiba!
  Segítek: NEM AZ ÜRES OLDAL ALÁ NEM ÍRÁSA!

  Innentől kezdve az alaki hiba, mint párhuzam, és azonosság nem állítható fennt!
  Aki ezt a gyüjtő fogalmat összemossa, az valóban politikai magyarázkodásba kezd!
  Szerencsére a bíróság még nem mindenütt fogad be politikai rendeléseket!”
 • 14. asvel 2012. szeptember 27. 17:35
  „13. gjozsi88 2012.09.27. 17:03

  Úgy gondolom, nem kerültem kínos helyzetbe, csak te valami miatt nem akarod érteni, amit írtam!!!
  Egyszerűsítsük le a dolgokat!
  Adott 2 pályázat .
  A Médiatanács álláspontja szerint tartalmilag mindkettő megfelelő, tehát ebben nincs különbség!
  Alakilag mindkettőnek ugyanaz a hibája, nincs megfelelően aláírva, tehát ebben sincs eltérés!

  Azaz tartalmilag és alakilag is egyforma a 2 pályázat.
  A médiatanács ezek alapján mindkettőt érvényesnek elfogadta és döntött a 2 közül az egyik javára.

  Ezek után a bíróság kimondta, hogy a győztes pályázat alaki hibái miatt nem elfogadható, hozzáteszem jogosan!
  Ezek után a Médiatanács azt mondta, hogy elfogadja a bíróság álláspontját hogy ezen alaki hibák miatt nem lehet a pályázatot győztesnek kihirdetni, viszont a véleményük szerint ( és ez az én véleményem is ) ha ez az alaki hiba kizáró ok, akkor a másik pályázatot is ki kell zárni, hiszen elvileg minden pályázóra ugyanazok a szabályok vonatkoznak!
  Most a bíróság azt mondta ki hogy ugyanazon eljárásban ugyanazok a követelmények nem vonatkoznak egyformán minden pályázatra......
  Ez a lényeg, a többi csak jogi és politikai magyarázkodás!!!”
 • 13. gjozsi88 2012. szeptember 27. 17:03
  „asvel
  11
  Még annyit:

  Kedvesen összecsúsztattad a klubrádió pályázatának és az Autorádió kft pályázatának a bírósági határozatait!
  A bíróság a médiatanács határozatait minősítette!
  A klubrádió esetében maga a médiatanács fogadott el egy pályázatot, amit saját maga utólag érvénytelenítette!
  Nem a bíróság, hanem a médiatanács!
  Aki nem gyakorolhat saját maga felett jogorvoslatot, igy az utólagos érvénytelen nyilvánítást nem tehette volna meg!
  Azt csak a bíróság, aki a klubrádió kérésére ezt az eljárást megsemmisítette!
  Az autorádió kft pályázatát pedig a médiatanács határozatának jogorvoslataként alaki okok miatt megsemmísítette!
  A bíróság mindkét esetben jogorvoslatként döntött!

  A KÉT ESET KÖZT CSUPÁN AZ ALAKI OKOKAT LÁTOD, pedig ez ily módon nem összehasonlítható!
  Ha értenéd is amit írtál, nem kerültél volna kínos helyzetbe!”
 • 12. gjozsi88 2012. szeptember 27. 16:54
  „asvel
  A bíróság minden ítélete egy irányba mutat!
  Amitől látható eltérések vannak, azok a médiahatóság változó határozatai......tudod melyek a perek tárgyát képezik .......azok jogorvoslati lehetőségeit bírálja el a bíróság!
  Nem a bíróság tehet arról, hogy a médiahatóság állandóan váltogatja a trükkjeit, ezek a trükkök sorba elbuknak bírósági végzéseken!”
 • 11. asvel 2012. szeptember 27. 15:18
  „Jó lenne, ha legalább egyszer előfordulna végre, hogy két egymást követő határozatában egy bíróság azonosan ítél meg egy jogi helyzetet egy ilyen ügyben, mert amíg ilyen ítéletek születnek, addig ne csodálkozzunk, hogy több évig elhúzódnak ezek az ügyek!!!

  Ugye most azt mondják ki, hogy ha a Médiatanács tartalmilag érvényesnek nyilvánított egy pályázatot, azt utólag alaki okok miatt nem lehet érvényteleníteni!!!
  Hogyan is kezdődött ez a történet???
  A Médiatanács tartalmilag érvényesnek minősítette az Autórádió Kft pályázatát és kihirdette győztesnek. Ezt a Klubrádió bíróságon megtámadta alaki okok miatt, és az Ítélőtábla a keresetet elfogadva érvénytelennek minősítette alaki okok miatt!!! Tehát a mostani döntésük azt jelenti, hogy a saját előző döntésük jogszerűtlen volt......”
 • 10. Pretorianus 2012. szeptember 27. 14:27
  „9. load 2012.09.26. 22:38
  Okoska. :)
  Majd megtisztelő... :)))
  Nyugodtan írd le,mire gondoltál.Nem harapja le senki érte a fejed. Vagy de.... :)”
 • 9. load 2012. szeptember 26. 22:38
  „8.Pretorianus
  "...Kicsit messzebbről,mint amire te gondolsz! :)
  Szerinted mire gondoltam okoska?”
 • 8. Pretorianus 2012. szeptember 26. 21:56
  „Beszólhatnak a határon túlról.De be ám,nem is akár honnan...Kicsit messzebbről,mint amire te gondolsz! :)”
 • 7. load 2012. szeptember 26. 19:33
  „4. háté
  Annyira a magyarok döntenek, hogy még a határon túlról is beszólhatnak, hogy ki legyen a kerál az őshonban.
  Akarsz ennél többet?”
 • 6. Ambar 2012. szeptember 26. 18:29
  „A magyarokat azok gyalázzák akik nem hajlandóak a bírósági döntéseket végrehajtani !Nem tisztelik a jogállamot és csak a politikai hatalmat szolgálják .Az egyszínű médiatanács jól példázza hogy a hatalomért mindenre képesek ,ők a jogon felül állnak.Szalai Annamária mindig is vakon szolgált és ezt teszi most is.Őt majd úgy kell kirúgni és felelősségre vonni !Most még súgnak neki majd újabb kitalációkat mert csak a hatalmat támogató és cseppet sem kritizáló média működhet.Addig fogják bíróknak tologatni míg valamelyik felvállalja törvényellenes döntést.Vagy módosítják a fidesz alkotmányt és leváltják a bírókat.Mindenre képesek!”
 • 5. ktl 2012. szeptember 26. 18:11
  „3. Dwatson 2012.09.26. 16:44 : bingó :DDD”
 • 4. háté 2012. szeptember 26. 17:58
  „Klubrádió?- kell a magyar-gyalázó média! - talán megérem, hogy magyarok döntenek minden szinten!”
 • 3. Dwatson 2012. szeptember 26. 16:44
  „Ha a pályázat mégis érvényes,akkor meg nem volt rajtuk sapka!”
 • 2. pozdorja 2012. szeptember 26. 15:34
  „Magyarországon nem menő lemondani. Itt senki nem hibázik, csak a körülmények áldozata. Nem mellesleg a médiatanácsnak nem hiszem hogy ennyire önálló gondolatai lennének. Valaki a háttérből súgja nekik mit tegyenek. Na ezt kéne kiiktatni.”
 • 1. kerteszb 2012. szeptember 26. 15:12
  „A "demokratikus" fideszbolsi mentalitás alapján a megoldás: <moderálva>unk rá (osztjónapot!) és leváltjuk a bírókat narancsléagyú fityiszdroidokra mint Bolsai elvtárs!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtélyes eltűnések: többeket dobhattak a Dunába a Hajógyári-szigeten

A szórakozóhelyek biztonsági emberei több ittas, vagy renitensnek tartott fiatalt vetettek a Dunába. Tovább olvasom