Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Érvek az YTONG-rendszer mellett

A sokféle építőanyag között nehéz eligazodni. Olyat válasszunk, amely teljes építési rendszert alkot.

A kiváló építőanyag - a tökéletes otthon alapja. A sokféle építőanyag között nehéz eligazodni, ezért minden esetben olyan terméket válasszunk, amely teljes építési rendszert alkot, a külső és belső falakhoz szükséges anyagoktól a nyílásáthidalásokig, födémszerkezetig, valamint a kiegészítő termékekig, pl. falazó és vakoló habarcsok.

Az építési rendszerek közül nézzünk egy konkrét példát, az YTONG építési rendszert. Az YTONG építőanyagok kiváló hőszigeteléssel, valamint optimális teherbírással rendelkeznek. Jó hangszigetelő tulajdonságuk révén nyugodt, csendes életterek kialakítását teszik lehetővé. Ennek alapja különleges szerkezete. Minden YTONG elemnek millió, apró, zárt légpórusa van. Mivel a bezárt, nyugvó levegő az egyik legjobb hőszigetelő, ezek a légkamrák természetüknél fogva optimális hőszigetelő képességet biztosítanak. A zárt pólusok a nedvességet sem engedik az anyagba szivárogni. Az YTONG falazóelem egyenletes, homogén, masszív anyag, amely minden helyen kibírja ugyanazt a terhelést. Így azonos nyomószilárdság mellett sokkal jobb hőszigetelést biztosít.

Páradiffúzió

A lakás komfortérzete alapvetően a helyiségben uralkodó léghőmérséklettől, valamint a falak felületének hőmérsékletétől függ. A kitűnő hőszigetelő képességnek köszönhetően a falak magas felületi hőmérséklettel rendelkeznek, így a nedvesség nem csapódhat le.
Az YTONG optimális hőszigetelő képességgel rendelkezik, egyenletes hőmérsékletet biztosít a pincétől a padlásig, a kinti időjárási viszonyoktól függetlenül. A jó határoló szerkezet nemcsak arról gondoskodik, hogy télen bent jó meleg legyen, hanem hogy a nyári hőség is kint rekedjen.

Mindig számoljon előre... Amikor a műszaki paramétereket már sikerült összevetni, nem maradhat el a pénzügyi értékelés sem. A lényeg ebben a döntésben nem egyszerűen az ár, hanem meg kell vizsgálni az elkészült technikailag egyenértékű falszerkezetek, építési rendszerek fajlagos bekerülési költségeit. Nemcsak azt kell figyelembe venni, mennyibe kerülne 1 m2 nyers falazathoz szükséges anyag, hanem mennyibe kerül ez a falazat vakoltan, a szükséges szigeteléssel együtt. A falazat a kész ház költségének mindegy 4-5%-át teszi ki, viszont nem lehet kicserélni! Gondolja meg, miért épp azon spórolna, ami kicserélhetetlen!
Az alábbi felsorolásban újra megtalálja a helyes építőanyag-kiválasztás fontos szempontjait:

Hőszigetelés – az Ön háza kiegészítő hőszigetelés nélkül is megfelel a szigorú hőtechnikai követelményeknek. Ezáltal nemcsak energiát takarít meg, hanem a környezetvédelem érdekeit is szem előtt tartja.

Zajvédelem – az utcáról behallatszó zaj, vagy a szomszédban szóló zene mindenkit zavar. Az YTONG megteremti Önnek a nyugodt, csendes otthon biztonságát.

Komfortérzet – a pórusbeton klímaszabályozó tulajdonsága otthonának egészséges, kellemes belső klímát, jó komfortérzetet biztosít.

Tűzvédelem – az YTONG kizárólag ásványi alapanyagokat tartalmaz, ezért nem éghető.

Megmunkálás – a könnyű, gyors megmunkálás lehetővé teszi az építési idő rövidítését, a költségek csökkentését, a szerkezet minőségének javítását.

Nyomószilárdság – stabil, masszív házat építeni értékálló befektetés. Az YTONG épületek a biztonságot nyújtják Önnek.

Környezetvédelem – a természetes alapanyagok, az előállítás alacsony energiaszükséglete, a szinte hulladék nélküli gyártás és felhasználás a környezetet kevésbé terheli meg.

Területnyereség – az YTONG-gal nagyobb hasznos teret alakíthat ki ugyanakkora beépített helyen.

Súly, önsúly – az YTONG elemek kevésbé terhelik meg a már meglévő tartószerkezetet.

Időjárásállóság – az YTONG használatával megelőzhetők az építkezés során keletkező károk.

Minőség – az YTONG termékek minőségét a folyamatos és szigorú minőségellenőrzések szavatolják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Más állapot más bőrben?

A narancsbőr, striák, szinte állandó viszketés, duzzadt lábak - apró szépséghibák csupán, mégis bosszantóak. Miután tudomást szereztél a terhességedről, fokozottan oda kell figyelned mind a közérzetedre, mind testápolásra. Nem kell megijedned a rád zúduló információk és tanácsok tömegétől, egy kis időráfordítással és kényeztetéssel megelőzheted állapotod kellemetlen hatásait. Tovább olvasom