Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Értékesen csillog a bronzérem

A Gyõr és Mosonmagyaróvár Régió Szakácsainak Klubja bronzérmet szerzett a Luxemburgban megrendezett tizedik szakácsvilágbajnokságon.

A Győr és Mosonmagyaróvár Régió Szakácsainak Klubja bronzérmet szerzett a közelmúltban a Luxemburgban megrendezett tizedik szakács-világbajnokságon. A medália színe azért is szépen csillog, mert aznap a szigorú zsűri mindössze egy ezüst- és két bronzérmet osztott ki a regionális csapatok versenyében.

A Vomberg Frigyes, Nagy Károly, Sátor László, Kassai László, Balogh Ádám, Mészáros Balázs és Heveder Zoltán összetételű csapat múlt vasárnap este érkezett meg aszálláshelyér e, a kint élő Kotroczó András jóvol - tából a panzió éttermének konyháját két napra becsukták a nagyközönség előtt, így csapatunk egy jól felszerelt konyhában készíthette el a versenyételeket. A séfek hétfőn lesütötték a húsokat, amelyek egy éjszakát tudtak „pihenni" a hűtőkamrában, így másnap kitűnően lehetett azokat szelni. Kedden már reggel hatkor kezdtek és ismét éjjel kettőig dolgoztak, szerdán reggel hétkor mehettek be a rendezvénycsarnokba, és kilenctől már csak a zsűri 52 tagja mozoghatott az asztalok között. Délután két órától a nagyközönség is megnézhette az ételkülönlegességeket, aznap több mint húszezren vették meg a tíz eurós belépőt. Régiós csapatunk négy órakor ért vissza a csarnokba, s örömmel állapították meg, hogy nemhiába vitték magukkal a többek közt a megyeszékhelyről szóló ötszáz darab turisztikai prospektust, mert a nap végére az összes elfogyott. Hét órakor kezdődött az eredményhirdetés, addig a séfek a többiek versenymunkáját tanulmányozták.

Azon a napon a szigorú zsűri aranyérmet nem osztott ki: mindössze egy ezüstés két bronzérem sikeredett, a többi csapat csak oklevelet kapott elismerés gyanánt. Mivel a séfek már több világversenyen vettek részt,így régi ismerős is bőven akadt a zsűritagok között, s megkérték őket, mondják el a véleményüket a munkájukról. Az alapanyagok kiválogatását és a menüsorok összeállítását kitűnőre értékelték, sajnos az ötfogásos menüben a pisztráng fényezése nem sikerült tökéletesen, amit hibának róttak fel: reggel 9-kor még fényes volt az aszpik, 12 órára már vesztett a fényéből. Másik kritikaként azt rótták fel az ítészek, hogy anégysz emélyes vegetáriánustál túl laposra sikeredett. Ebben az esetben a „lapos"-t szó szerint kell érteni: a tányéron nem volt olyan köretelem, ami magasságban kiemelkedett volna a többi közül, vagyis a látvány is rendkívül fontos a pontozás során.

Sátor László a Gasztronómiai Világszövetségben fontos funkciót betöltő Siegfried Schabernek meg - említette, hogy a régió szakácsklubja szívesen vállalnakulcssz erepet jövő ősszel Győrben egy nemzetközi bor- és csülökfesztivál szervezésében. A szakember megígérte, hogy segít az előkészítésben és személyesen is részt fog venni a fesztiválon. Bár biztos, hogy többen inkább a sörre gondolnak, ha meghallják azt a szót, hogy csülök, de receptversenyünk zsűritagjának meglátása szerint régiónk borosgazdáit kell helyzetbe hozni. Nem beszélve arról, hogy a szóda a Győrben élt Jedlik Ányos találmánya. Ezáltal Győr a fröccs őshazájának tekinthető, és marketingszempontból ezt sem ártana nemzetközi szinten a turistákban tudatosítani. A szakácsklubnak a csapaton kívül volt egyéni indulójais , Dániel Balázsnak, aK orzó étterem séfjének az ételkülönlegességeit ezüstéremmel honorálták az ítészek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint sport

Nehéz lenne egyetlen jelzővel illetni mindazt, amit a taoista tai csi jelent. Több mint sport és nem… Tovább olvasom