Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Értékeltek a zöldek

Huszonegy helyen állítottak képviselőjelölteket, hármuknak biztos helyet szántak a győri képviselő-testületben. Másként történt, mégsem élik meg kudarcként a helyhatósági választásokat a zöld demokraták.
Reuter György, a Zöld Demokraták Szövetsége (ZDSZ) megyei elnöke szerint már az is siker, hogy ezúttal nem osztották meg azt a csapatot, amely reményeik szerint 2010-ben számíthat igazi sikerre. A minapi tájékoztatón elhangzott: sajnálatos, hogy az uniós országokban egyedül csak hazánkban nincsen parlamenti pártjuk a zöldeknek. Ausztriában 11 és fél százalékos, Norvégiában pedig 9 százalékos sikert tudhatnak magukénak, s nálunk is az lenne a kívánatos, hogy a zöld demokraták magukénak tudhassanak néhány parlamenti helyet, amely a mostani, nagy pártok csatájában igazi megújulást hozhatna az Országgyűlés életébe.
Az európai zöldek pártjából viszont aktívan kiveszik a részüket a zöld demokraták. Ékes bizonyítéka ennek, hogy az október 13-15 között, Genfben tartandó nemzetközi kongresszusra a héttagú küldöttségbe öt győri tag kapott meghívást. Novemberben ketten utaznak Spanyolországba, Nagy Anikó és Árvai-Oltyán Ferenc képviseli a hazai zöldeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen színházba járna szívesen?

Tovább olvasom