Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Erősebb német- és informatikaoktatás

Farkas Jánost öt pályázóból választották a rajkai Békefi Ernő Általános Iskola irányítójává. Az intézményben e rövid idő alatt is már számos fejlesztést valósítottak meg.
Farkas János mindössze 28 esztendős, de már háromévnyi jánossomorjai igazgatóhelyettesség és fél év megbízott igazgatói feladat után érkezett Rajkára tanítani. Fiatal kora ellenére és a helyi iskolában eltöltött mindössze egy év némettanítás után öt jelölt közül augusztusban mégis neki és programjának szavaztak bizalmat a községben.
Farkas János elmondta: német nemzetiségi nyelvet oktató általános iskolaként kollégáival együtt fontos feladatnak tekinti, hogy felkészítsék tanítványai- kat a németnyelv-vizsgára. Ezért külön foglalkozást szerveztek 7. és 8. osztályos, német nemzetiségi nyelvet tanuló

diákjaiknak. A negyedik, a hatodik és a nyolcadik osztály végén helyi vizsgarendszert vezettek be németből, hogy a gyerekek kellő rutint és tapasztalatot szerezzenek e téren.
Az igazgató beszámolt arról is, hogy hamarosan bekapcsolódnak a nemzetközi Socrates-programba, melynek keretében német, lengyel és osztrák iskolákkal működnek majd együtt. Szorgalmazzák a testvériskolai kapcsolatok kiépítését, a legügyesebb németeseknek pedig tavasszal osztrák jutalom-

utat szerveznek. Létrehoznak egy, az iskola diákjait segítő alapítványt, melynek alapítási költségeit az önkormányzat vállalta magára. Még az előző tanévben nyertek pályázati pénzt a gyerekek úszásoktatására, így ezért az alsósokat szeptembertől a mosonmagyaróvári Móra-iskolába utaztatják.
A rajkai iskolában a tehetséges tanulók kibontakoztatása mellett nagy hangsúlyt fektetnek a tanulási, beilleszkedési és magatartási zavarral küzdők segítésére is. Számukra fejlesztő foglalkozásokat, korrepetálási felzárkóztatást biztosítanak. Ettől a tanévtől már harmadik osztálytól megkezdték a diákok informatikai képzését: harmadiktól ötödikig szakköri, a nagyobbaknak pedig tanórai keretek között. Újdonság az is, hogy már van az intézménynek honlapja, amit az egyik szülő, Borsó Zoltánné szerkeszt (www.bekefiiskola.tvn.hu).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri álom, győri valóság

A Kisalföld október 11-i száma közölt interjút Révi Zsolt főépítésszel „Győri… Tovább olvasom