Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Érmek, kisplasztikák, Lebó módra

Érmeit, emlékpénzeit a magyar köztársasági elnökök, miniszterelnökök vitték és viszik reprezentatív ajándékként a pápának, az USA, Oroszország és más országok elnökeinek, közjogi méltóságainak szerte a világban. Lebó Ferenc alkotásai a világ nagy múzeumaiban és numizmatikai gyűjteményeiben, katalógusokban is fellelhetők.

A győri alkotó a zeneművészeknek átadott Erkel Ferenc-díjakat, a Brunszvik Teréz-díjakat, a Presztízs-, a közművelődési és sportdíjakat, szerteágazó témájú és jellegű érmet és kitüntetést készít rendszeresen. Emlékpénzeit a Magyar Nemzeti Bank adja ki, érmeinek többsége az Állami Pénzverdében készül. Az emlékérmek – alacsony példányszámuk miatt – numizmatikai ritkaságként is értékesek, s akik megkapják, a megbecsülés különleges jeleként örülnek neki.
Lebó Ferenc szobrászművész mostani kiállítása február 15-ig látható a győri Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár galériájában, hétköznapokon délután 2 órától 6-ig. A művész ezúttal kisplasztikáival, érméivel, fiókkompozícióival, köztéri műveinek fotóival örvendezteti meg a látogatókat. Pluszajándékként az érdeklődők bepillanthatnak a művek keletkezéstörténetébe, az inspirációt adó mitológiai, irodalmi háttérbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A határ menti ingázás csak útlevéllel

Burgenlandban dolgozhatnak a megyében állandó lakhellyel rendelkező munkavállalók. További… Tovább olvasom