Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Ericsson-díj Pápai Gyulának

a fizika népszerűsítésért

Pápai Gyula filozófia-fizika-technika szakos középiskolai tanár a fizika népszerűsítésért Ericsson-díjat vehetett át Budapesten. A pedagógus immáron két éve, hogy nyugdíjba vonult, de folyamatosan szervez még versenyeket.
Az elmúlt egy évtizedben a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium ad otthont a Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaversenynek. Emellett ugyancsak a középiskolában tartják meg a Vermes Miklós Fizikaverseny mechanika kategóriájának mérését. Pápai Gyula szervezi a versenyeket, elvégzi a mérési feladatok előkészítését, valamint összeállítja a megmérettetések krónikáját tartalmazó Vermes-évkönyvet, mindezeken túl a házigazda szerepét is ő tölti be. Munkájának köszönhetően növekedett a verseny kísérleti feladatainak színvonala, és így az élvonalbeli magyar tanulók mind eredményesebben szerepelnek a nemzetközi fizikaversenyeken.
Pápai Gyula a matematika és a fizika tehetségeinek gondozásáért Budapesten Ericsson-díjat vehetett át a közelmúltban. Az elismerés egyúttal a közel négy évtizedes tanári pályának is szólt. Annak, hogy önzetlenül kutatja fel a tehetségeket és támogatja őket. Az Ericsson-díj a fizika- és a matematikaoktatás egyik legnagyobb elismerése.
Pápai Gyula négy évvel ezelőtt már részt vett az egyébként először 1999-ben odaítélt Ericsson-díj átadásán. Akkor a felesége kapta meg az elismerést a fizikustehetségek gondozásáért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lábunk legyen mindig szem előtt

A téli lábkényeztetéshez néha nem elég a fürdősó, levendulaolaj és a kenőcs. A problémás… Tovább olvasom