Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Érettségi feladatokat teszteltek

A soproni Fáy-szakközépiskolában a megyei pedagógiai intézet szervezésében érettségi feladatokat tesztelt több középiskola diákja. Huszonnyolcan emelt szintű, negyvenöten középszintű vizsgát próbáltak.
– Az érettségi feladatok tesztelése érettségi szimuláció formájában történt, ugyanolyan körülmények között, mint a rendes érettségi vizsga. Célja, hogy ellenőrizzék a feladatok megoldhatóságát, az érthető megfogalmazást a tételsorok alkotói – fejtette ki a Kisalföldnek Herczeg Lászlóné, a Fáy-szakközépiskola igazgatója.

Visszajelzést kapnak

– A Fáy közgazdasági szakközépiskola, a Berzsenyi-líceum, a soproni kereskedelmi és vendéglátó szakképző, valamint a csornai mezőgazdasági szakközépiskola összesen hetvenhárom diákja – önkéntes jelentkezés alapján – mérettette meg tudását magyar nyelv és irodalomból, történelemből, matematikából, angol, német és francia nyelvből, kémiából, biológiából, fizikából, földrajzból, továbbá informatikából. A diákok azonosítóval szerepeltek, s kódjuknak megfelelően az iskolák visszajelzést kapnak az elért eredményekről. A tesztérettségi lebonyolításában az Országos Közoktatási Intézet munkatársai is közreműködtek.

Eltérő tételsorok

– A magyar nyelv és irodalom tesztérettségin ösztöndíjjal kapcsolatosan levelet kellett írni egy iskolaigazgatónak, illetve Vörösmarty egyik versének sokoldalú elemzése is a feladatok között szerepelt – mondta Takács Balázs, a Fáy-iskola 12. osztályos diákja, aki a próbaérettséginél emelt szintűre jelentkezett. – Megjegyzendő, hogy a közöttünk kiosztott tételsorok mindegyike más és más volt.

Fogós szövegesek

– Legalább húsz megoldandó feladat szerepelt a matematika tesztérettségin, s ebből bizony kettőt-hármat időhiány miatt már nem sikerült megoldanom – tette hozzá Fung Alexandra, a Fáy diákja. – Akadt közöttük könnyebb és nehezebb, de véleményem szerint a szöveges feladatok képezték a fogósabb feladványokat. Az igazi érettségiig azonban van még idő, amelyet hasznosan kell felhasználni, s akkor nem lehet majd baj.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázadás a beteges nőkép ellen

Soma Mamagésa új oldaláról mutatkozik meg: a reklámfilmekben és a kifutókon látható idealizált… Tovább olvasom