Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

ÉRETTSÉGI 2009 - nemzetiségi nyelv és irodalomból

Hétfő reggel nyolc órától a nemzetiségi nyelv és irodalom, valamint a nemzetiségi nyelv írásbelivel folytatódik a tavaszi érettségi.

A legtöbben németből tesznek vizsgát, főleg emelt szinten - derül ki az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) tájékoztatójából.Középszinten horvát nyelv és irodalomból 12, német nemzetiségi nyelvből 36, német nemzetiségi nyelv és irodalomból 154, román nyelv és irodalomból 39, szerb nyelv és irodalomból 27, szlovák nyelv és irodalomból 26, míg szlovén nemzetiségi nyelvből 2 vizsgázó tesz érettségit. Emelt szinten horvát nyelv és irodalomból 30, német nemzetiségi nyelv és irodalomból 187, míg szlovák nyelv és irodalomból 6 diák tesz vizsgát. Nemzetiségi nyelv és irodalomból az írásbeli középszinten 240 percig tart. A vizsgázók két feladatlapot oldanak meg. Az első feladatlap (30 pont) egy szövegértési feladatsort tartalmaz.

A második feladatlap (70 pont) három szövegalkotási feladatot jelöl meg; a vizsgázónak ezekből egyet kell kiválasztania és megoldania. A vizsgázó először az első feladatlapot oldja meg. A vizsgadolgozatokat 60 perc leteltével a felügyelő tanár összegyűjti. Ezután osztják ki a második feladatlapot; ennek megoldására 180 perc áll rendelkezésre. Emelt szinten az írásbeli egy nyelvi-irodalmi műveltségi feladatsorból (30 pont) és három különböző szövegalkotási feladatból (70 pont) áll. A vizsgázó a rendelkezésére álló 240 percet tetszése szerint oszthatja meg. Nemzetiségi nyelvből középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az "Olvasott szöveg értése" című részre 60 perc , a nyelvhelyességi feladatsor megoldására 30 perc áll rendelkezésre.

Az ezt követő 15 perces szünet után a "Hallott szöveg értése" rész következik (30 perc), majd az "Íráskészség" - erre 60 percük van a diákoknak.. A tavaszi érettségi kedden reggel a biológia vizsgával, délután az emelt szintű társadalomismeret, és az emelt szintű emberismeret, illetve etika tárggyal folytatódik.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adótörvényekről és a 13. havi nyugdíj eltörléséről döntenek

Hétfőn szavaz az Országgyűlés a 2009-es adóváltozásokról és a nyugdíjrendszert érintő módosításokról… Tovább olvasom