Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Érettségi - hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli vizsgák

Hétfőtől megkezdődnek a középszintű szóbeli érettségi vizsgák a középiskolákban.

Az oktatási államtitkárság honlapján közzétett tájékoztató szerint a június 25-ig tartó időszakban több mint 358 ezer középszintű szóbelire kerül sor. A május-júniusi érettségi vizsgák során 1.174 érettségiztető telephelyen 3.686 vizsgabizottság működik.

A vizsgabizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi vizsgaeredményét. Az érettségiző, vagy a kiskorú vizsgázó szülője a vizsgabizottság döntése ellen - az eredményhirdető értekezletet követő három munkanapon belül, kizárólag jogszabálysértésre hivatkozással - törvényességi kérelmet nyújthat be az iskolán keresztül az Oktatási Hivatalnak címezve.

A középszintű vizsgák előtt június 3-9. között már lezajlottak az emelt szintű szóbeli érettségik. A mintegy 27 ezer szóbeli vizsgát 142 helyszínen, 1.839 tantárgyi bizottság előtt rendezték.

Az érettségizők emelt szinten 89 vizsgatárgyat választottak, ezen tárgyak mindegyikéből volt szóbeli vizsga is. Az idén mintegy 140 ezren tesznek majd valamilyen érettségi vizsgát, körülbelül kétezerrel többen, mint 2009-ben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A dabasi tóba fulladt egy 16 éves fiú

Már csak a holttestét tudták kiemelni a tűzoltók annak a fiatalembernek, aki egy dabasi tó átúszása… Tovább olvasom