Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Eredetiségvizsgálat: még nem történt kártalanítás

A Magyar Autóklub nehezményezi hogy, bár a kormányszóvivő februárban 17-én ígéretet tett az eredetiségvizsgálatok díjának visszatérítésére, az érintett autósokat azóta sem kártalanították.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium az idén január 1-jén vezette be azt a rendeletet, amely szerint a 2006. január 1-jét megelőzően, Magyarországon újként vásárolt, törzskönyvvel rendelkező gépjárműveket - a műszaki vizsga keretében - kötelező eredetiségvizsgálat alá kell vetni.

Szollár Domokos kormányszóvivő 2010. február 17.-én bejelentette, hogy "a Magyar Autóklub és más szervezetek kezdeményezésére a kormányzat kártalanítani kívánja az eredetiségvizsgálat elvégzésére kötelezett autósokat és vizsgálja az ehhez szükséges eszközöket". A rendelet február 19-én megszűnt, ám a kompenzáció ezidáig nem kezdődött meg - áll a közleményben.

Gyulainé Tóth Zsuzsa, a Magyar Autóklub jogi igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az eredetiségvizsgálat díja gépjármű kategóriától függően 17 ezer - 20 ezer forint volt. A szervezet becslései szerint a rendelkezés eltörléséig, mintegy 300 millió forint folytbe a központi költségvetésbe, a vizsgálatok kifizetése után.

A Magyar Autóklub közleményében felszólítja a jogalkotót, hogy keressen megoldást a visszavont jogszabály jogkövetkezményeit elszenvedő autósok kártalanítására.

Gyulainé Tóth Zsuzsa úgy véli a kártalanítás nem marad el, ugyanakkor a szervezet vizsgálja, hogy milyen eszközökkel léphet fel, amennyiben ez mégis megtörténne.

A Magyar Autóklub javasolja, hogy az autósok közvetlenül is forduljanak a jogalkotóhoz, tehát a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumhoz és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz, valamint a Miniszterelnöki Hivatalhoz is - jelezte a szervezet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzhiány miatt az MTV nem közvetíti élőben az ünnepséget a Petőfi-szobornál

A költségvetési megvonás miatt nem közvetíti élőben a fővárosi önkormányzat március 15-i ünnepségét… Tovább olvasom