Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Erdő háza a táborban

Erdő háza néven kiállítótermet adtak át a brennbergi völgyben lévő Soproni Gyermek- és Ifjúsági Táborban. A kiállított anyag átfogó képet nyújt az erdő környezeti hasznáról.
A Fenyő téri iskolások ünnepi műsorával avatták a brennbergi tábor új látnivalóját, az Erdő háza elnevezésű állandó kiállítást. Szabó Miklós, a soproni Castanea Környezetvédelmi Egyesület társelnöke, a gyermek- és ifjúsági tábor vezetője elmondta: adományokból, társadalmi összefogással és az egyetem szakmai támogatásával jött létre az erdőt és terméseit, továbbá a víz, a levegő, a védeni való természet életünkben betöltött szerepét illusztráló tárlat. A méhkast és egyéb érdekességeket is bemutató teremben erdei gyógynövények árasztják illatukat; az érdeklődők kipróbálhatják a növényekből készített gyógypárnát, a tablók egyike pedig a népi időjósló megfigyeléseket tartalmazza.
Az ifjúsági táborban idén nagyszabású felújítás kezdődött. Az ötvenszobás létesítmény vizesblokkját hatmillió forintért korszerűsítik, továbbá újabb hétmillió forintot költenek tizennégy – hat-, illetve négyágyas szoba – modernizálására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fény és a meridiánok sikeres találkozása

A Bioptron lámpáról sokan és sokat beszélnek. Írásunkban bemutatjuk a készüléket és elmondjuk,… Tovább olvasom