Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Erdély 119 településén tüntettek az autonómiáért

A szervező Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) közlése szerint Erdély 119 településén tüntettek szombaton este 20 órától a román kormány régiósítási terve ellen.
A szervező Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) közlése szerint Erdély 119 településén tüntettek szombaton este 20 órától a román kormány régiósítási terve ellen, a történelmi régiók és az autonómia mellett.

Valamennyi helyszínen a szervezők felolvasták a tüntetés kiáltványát, amely a történelmi régiókért száll síkra. "A Kárpát-medence tündérkertje, Erdély nem Bukarest gyarmata" - áll a szövegben, amely arra figyelmeztet, a Bukarest által "kikényszerített" régiósításnak nemcsak a magyarok, hanem az erdélyi románok is vesztesei lesznek.

"Erdély nemzeti közösségeinek és természetes régióinak a belső önrendelkezését akarjuk!" - áll a kiáltványban. A dokumentum kinyilvánítja, előbb tárgyalni akarnak a román kormánnyal a történelmi régiókon alapuló közigazgatási reformról. Ha a tárgyalások eredménytelenek maradnak, a kiáltvány a polgári engedetlenség megannyi eszközének az alkalmazását helyezi kilátásba.

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. zeta62 2013. július 24. 21:17
  „Csoda, hogy abban benne felejtették, mert ezt az infót szinte mindenhonnan kiírtották az agymosó történelem hamisítók.”
 • 70. zeta62 2013. július 24. 21:16
  „69. Cingár 2013.07.24. 14:14

  Nincs mit! csicska akkor se fogja felfogni, ő csípőből nem ad igazat, ha nem vagy kiválasztott. :)
  Szerinte Horthy akkor is antiszemita, fasiszta, zsidóölő marad, mert azt KELL terjesztenie. :)
  Mindegy, hogy mindenhonnan a korabeli európából idemenekültek a fajtatársai, mert itt nem abajgatták őket, erről hallgatni kell.
  Mindegy, hogy usrael szenátusa meg is emlékezett köszönetképpen róla! :)
  Mellesleg méregből rákerestem, és találtam egy netes antikváriumban, már nekem is megvan! :)”
 • 69. Cingár 2013. július 24. 14:14
  „33. zeta62! Köszönöm a tippet, egészen hihetetlen, de benne van ez az irat, Juhász Gyula 1978-ban kiadott könyvében. Azon nem csodálkozom, hogy nem teszik ki az ablakba...

  64. pancser! Nem Deákot vetettem össze Jézussal, csak a szituáció hasonló, vannak a világon időtálló gondolatok. Ha már felhoztad a megkövezést, akkor Jézus erre adott példabeszéde is egy a sok közül! ;-)”
 • 68. pancser 2013. július 23. 18:08
  „67. vonLichthofen 2013.07.23. 15:42
  Szedjél az agyi vérkeringést serkentő gyógyszereket. Hogyan a búbánatban lehet kilyukadni mindig ugyan oda? Azt hiszed vén antiszemita rajtatok kívül érdekel valakit mi van valahol jó messze?”
 • 67. vonLichthofen 2013. július 23. 15:42
  „puncher64, a törzsed egy országot ´´álmodott´´ magának amihez sem ethnikailag sem történelmi értelemben nem volt köze.
  Mégis cselszövéssel, vérrel-vassal / más népek vérével és más országok fegyverével/ gründolt magának egy országot, ami ugyanúgy évszázadokra elvetette a háborúzások magvát mint az igazságtalan Trianoni ´´béketárgyalások´´.
  Senki sem nyert annyit az első világháborún mint románia és a zionizmus.
  A Románok megkapták -elfoglalták Dobrudzsát a Bolgároktól, bevonultak Besszarábiába még a béketárgyalások lezárása előtt, bevonultak kehes lovaikon Erdélybe ugyancsak a végső döntés előtt.
  Sem az Antant sem Woodrow ´´the fucking´´ Wilson nem törődött azzal, hogy mi történik a Balkánon azon kívül, hogy megszívassák a Német birodalmat, a kettős királyságot és rászabadítsák Oroszországra, Bajorországra és Magyarországra a bolschevista-zionista csürhét.
  Egy olyan nímand mint te, akinek ősei ki tudja honnan jöttek /na jó, tudjuk!/ egyszerűen nem értheti az Igazi Magyarok haragját és szomorúságát amikor az elszakított területeken élő Magyarok megpróbáltatásairól, az elszenvedett igazságtalanságokról hallunk.
  Ezért is érzünk egyet a Palesztin Néppel. Velük is ugyanezt tette ugyanaz a kabal.”
 • 66. zeta62 2013. július 22. 22:13
  „:)”
 • 65. pancser 2013. július 22. 20:51
  „Helyesbítés a 64-hez, 2.ik sor: De maga Deák utasítaná vissza........”
 • 64. pancser 2013. július 22. 20:15
  „62. Cingár 2013.07.22. 19:06
  Azért nem tetszene neked ha a Jézus korabeli dolgok uralnák a közéletet, megkövezés bizonyára nem tetszene. De maga deák utasítaná vissza, hogy Jézussal vesd össze, méltatlannak találná, nagyon szerény ember volt.
  Felejtsd el ezeket az embereket aki itt álmokat kergetnek, pofonokat kapnak folyton és majd te is velük. Erdély soha többé nem fog Magyarországhoz tartozni és Pozsony, Kassa sem. Autonómia sem lesz, hiába heccelik fel azokat odaát.
  Nem kéne a realitásokat figyelned inkább mint régi idejétmúlt ömlengéseket olvasnod? Nekünk van egy hazánk 10 millió emberrel ennek a felvirágoztatása legyen a fő cél. A Fidesz a szélsőjobb vitorlájából akarja a szelet kifogni minden erdélyi dologgal, meg hát mélyen elítélendő módon a szavazataikkal hatalomban maradni.
  Nagyon rossz vége lesz ennek megint!”
 • 63. zeta62 2013. július 22. 19:32
  „62. Cingár 2013.07.22. 19:06

  Irigyellek, nekem nem sikerült hozzáférnem a könyvhöz :(”
 • 62. Cingár 2013. július 22. 19:06
  „60. pancser! Nem gondolom, hogy azért mert valami 200 vagy 2000 éves, még feltétlenül elavult lenne. Jézusnak is vannak örökérvényű megállapítása, azokat is dobjuk a kukába, mert régiek? Valami ami régi, még nem biztos hogy elavult, Deáknak a szavai pedig ma aktuálisabbak mint valaha. A Nagy Magyarország sem egészen a kiegyezéskor lett összetákolva, hiszen Szent László óta a Horvát Királyság Magyarország társországa. De ez nem is annyira lényeges, mert horvát területekre Trianon után egyáltalán nem tartottunk igényt. Erdély kérdése teljesen más, de nem is mondom, hogy háborúzzunk miatta, viszont kötelességünk segíteni az ott élő magyarok autonómia törekvéseit. Lehet hogy nem lesz belőle semmi, de az akkor sem úgy működik, hogy ha elérhetetlen a cél, akkor ne is tegyünk semmit. Ha a románok így gondolkodtak volna, akkor az ma még mindig magyar terület lenne. Ezért nem értem, miért tartod helyesnek azt, hogy a románok mindent megtettek, kihasználták könyörtelenül a lehetőségeiket, a mi esetünkben pedig ugyan ez, probléma.

  A politikát is inkább a történelem szemüvegén keresztül nézem, nem foglalkozok pártpolitikával és nem is szeretnék, a hazai aktuálpolitikai híreket is kerülöm ha lehet.

  zeta62! Közben lehet hogy meglesz annak a diplomáciai iratnak a fordítása, állítólag benne van Juhász Gyula Magyar-brit titkos tárgyalások 1943-ban c. könyvében. Ha meglesz majd megnézem, de azért jellemző, hogy hiába van kiadva a dogmákat nem dönti meg...

  59. Pretorianus! Örülök hogy segíthettem! :-)”
 • 61. zeta62 2013. július 22. 18:37
  „csicska!

  Ne keverd már össze a lopott hazád Magyarországgal! :)
  Mit tákoltak össze a kiegyezéskor? :)))
  Vajon miért nem lepődtem meg, hogy a szélsőliberális Kossuth-ot élteted? :)
  S előtte mi volt, okoska? Csak 800 év? Mi az trianon 90 évéhez? :D
  Matekből is egyes. Ülj le!”
 • 60. pancser 2013. július 22. 17:44
  „56. Cingár 2013.07.22. 15:27
  Jó ha helyre teszed a dolgokat magad körül, a szélsőjobbal nem bratyizik egy rendes magyar. Nem gondolod, hogy egy csaknem 200 éves dokumentum kissé elavult a tartalmával együtt? már pedig az. Sőt a kiegyezéskor összetákolt úgynevezett Nagymagyarország sem állta ki a történelem próbáját, 51 év történelmi léptékben számolva csupán néhány perc volt. Trianon viszont kiállta az idők próbáját. Kossuth mivel sokat utazott a világban tisztán, kívülről látta az eseményeket és csúnya véget jósolt az egésznek. Igaza lett.
  Ha valamit párhuzamba lehet állítani a mával akkor ez az. Nincsen semmilyen realitása, főleg hosszú távon semmilyen magyar nyereségnek, az autonómiának sem. Csak a pofonoknak!
  Neked is felül kéne emelkedned a demokráciával játszadozó, azt provokáló szélsőjobbon. Nem muszáj, de akkor magadra vess lelki sérültként élsz akárcsak az itteni cionistázó roskatag vénember, és ilyen-olyan társaik. Ők sérültek, betegek, kielégületlenek, soha be nem teljesedő vágyúak. Hiányzik ez neked?”
 • 59. Pretorianus 2013. július 22. 16:36
  „56. Cingár 2013.07.22. 15:27
  Szemernyi kétséged ne legyen a felől, hogy nem fogja megnézni... Én megtettem és lőn, ott van.Pontosan, úgy, ahogy követelte sikítva...De neki a korabeli kordokumentumok nem tények.Megköszönni sem, de megkövetni sem fog.Csak próbál a nem létező intelligenciájával tovább furdalni... Én köszönöm, hogy korrektül, hitelesen jártál el!Mondhatnám, diplomatikusan verted bele a porba. :)”
 • 58. zeta62 2013. július 22. 15:46
  „56. Cingár 2013.07.22. 15:27

  Most miért ütöd ki a kezéből az utolsó menekülést jelentő kifogást!?! :))))))))))))))))))))))))))))”
 • 57. Cingár 2013. július 22. 15:35
  „52. zeta62! Az a baj, hogy az általam linkelt cikkben is csak mendemondaként van megemlítve, és amit Te bemásoltál, abban szereplő F.O. 371/34498./C. 120351.sz dokumentumról sem tudom,, hogy valóban létezik vagy sem. A téma mondjuk megérne egy londoni utat, mert alapjaiban változtathatná meg a felelősségünkről kialakított képet, de olvastam én már sok olyan szenzációs felfedezésről, amiről aztán kiderült hogy nem igaz. Én el tudom képzelni hogy igaz, csak az nem sokat jelent.”
 • 56. Cingár 2013. július 22. 15:27
  „53. pancser! Én nem skatulyázok senkit politikai beállítottság szerint, de még csak aszerint sem, hova született. Az egyedüli ami számít, a tettei, itt a fórumon a mondanivalója. Sajnálom, de nem tudom magamévá tenni annak az embernek az érveit, aki ma románokat az egekig magasztalja, amiért sikerült megszerezniük Erdélyt, de a magyarokon fanyalog, amiért kiállnak a maguk érdeke mellett, és nem akarják, hogy különböző indokokkal (most éppen régiósítás ürügyén) és módszerekkel a felszámolásukra és beolvasztásukra törekedjenek. Román szempontból megáll az érvelésed, de magyar szemszögből - véleményem szerint - nem.

  A deák idézet még egyszer pontosan és szépen: Deák Ferencz beszédei Összegyűjtötte Kónyi Manó
  Első kötet, Követjelentés című fejezet, 22. bekezdés, 9. sor közepétől.
  Link >>> http://mek.oszk.hu/02200/02213/html/”
 • 55. vonLichthofen 2013. július 22. 15:13
  „53 puncher/din rodef
  puncher, csak mert valaki a Népéért aggódik, meg kívánja őrizni ezredéves nyelvét és kulturáját, nem akar beolvadni más népekbe - nem tagadva persze a ´´más´´ népek egyenrangúságát - nem akarja látni Magyarországát idegenek karmaiban, nos mamzer, az az ember nem jobb vagy baloldali /észak, nyugat, dél vagy éppen kelet - ahogy te igyekszed beállítani zavaros agyaddal/ hanem az az ember igazi hazafi, a mi esetünkben:Igazi magyar.
  Hangsúlyoznám puncher a ´´mi esetünkben´´ kitételt, mert ez nyilvánvalóan és bizonyítottan NEM a te eseted.
  Senki nem nyilatkozhat annyira ellenségesen az ország ellen amelyik befogadta a Galíciából idekacsázott őseit, a Nép ellen amelyik megmentette a törzsét a vésztől ameddig csak lehetett és még mindig otthont és kenyeret ad neki.
  puncher, már kétségeim támadtak, hogy téged valóban fizetnek-e azért a szennyes munkáért amit itt végzel vagy inkább igyekszel végezni. Ilyen undorító munkát csak mély meggyőződésből, törzsi alapon, magyar és kereszténygyűlöletből lehet végezni.
  Minden megnyilatkozásod internacionista jellegű legyen az TESCO, a Magyar szórványok felszámolása az elrabolt területeken, a Palesztinok jogos és igazságos harca a megszállók ellen vagy akármi más ami a Magyar ügyet vinné előre, vagy Magyar érdekeket szolgál.
  S teszed ezt mindenféle tényszerű alap nélkül, csak vakon vagdalkozva az égtáj minden irányába/ahogy írod puncher/.
  Azért ahhoz több tárgyi tudás kell - történelmi, társadalmi, vallásos - , hogy valakit is meggyőzhess állításaid igazáról.
  Benned annyi van a fentiekből puncher mint Benjamin Natanjahu-ban a jóakarat.”
 • 54. zeta62 2013. július 22. 15:13
  „Felében, egészében teszek a jobbikra, de csicska továbbra is ebben a fóbiában hadovál, csak egy dolgot nem vesz figyelembe, a szélsőjobbozással, nácizással már pert vesztettek a megbízói. Na persze ezt elfelejti megosztani a publikummal. Na de ekkora hiányosságot! Majd én pótolom. :)

  "2013, március 24 - 21:29

  A Fővárosi Bíróság ítélete szerint nem nevezhető neonácinak a Jobbik. Karsai László történész még kollégáit is megkérte, hogy írjanak a párt nácizmusáról tanulmányt, ám pert vesztett.

  A Fővárosi Törvényszék ítéletében kimondta, Karsai László megsértette a Jobbik személyiségi jogait azzal, hogy a pártot az ATV Start című reggeli műsorában neonácinak nevezte. A bíróság a történészt kötelezte, hogy magánlevélben kérjen bocsánatot a párttól. Emellett az első fokú ítélet alapján a perköltség is Karsait terheli. Dr. Takács Péter Attila bíró indoklásában elmondta, a Jobbik több tudományos értekezés alapján sem nevezhető neonáci pártnak, sőt a szélsőjobboldali kifejezés használatát sem tartja megfelelőnek több történész és kutató, ugyanis véleményük szerint a jogrendi és parlamenti normák betartása mellett tevékenykedő politikai közösségekre az nem alkalmazható."”
 • 53. pancser 2013. július 22. 14:27
  „51. Pretorianus 2013.07.22. 12:40
  Tévedés, továbbra sincsen megjelölve az idézet forrása, tessék oldal bekezdés sor szintig megjelölni! Valahogy ez nektek nem megy, vajon miért?
  47. Cingár 2013.07.22. 08:07
  Hagyd ott őket idézetestül programostul, csak nem égeted megad keleten, nyugaton, délen és északon. Olyan leszel mint ők, de ez a te bajod lesz. Sutba vágni mindent ami szélsőjobbos.”
 • 52. zeta62 2013. július 22. 13:49
  „46. Cingár 2013.07.22. 08:06

  Látod, megtalálod, ha tudod, mit keress :)
  csicska pedig levantei provokatőr, fizetett agit-propos. Nem szabad komolyan venni egyik nickjét sem.”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogva tarott és prostitúcióra kényszerített egy nőt egy 19 éves férfi

Elfogták azt az isaszegi férfit, aki egy 20 éves nőt több mint két héten át fogva tartott,… Tovább olvasom