Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Érdektelenség miatt elmaradt az árverés

Különös árverésre várták a megyében működő cégek képviselőit tegnap a győri Rómer-házba. A Mediawave zenekarokra meghirdetett aukcióján senki sem jelent meg.
Néhány héttel ezelőtt kalapács alá ajánlotta a közelgő nemzetközi film- és zenei fesztiválra meghívott együtteseit a Mediawave-alapítvány. Azért választották ezt a szokatlan módját a szponzorkeresésnek, hogy felhívják a figyelmet a civil kulturális szervezetek méltatlan támogatási rendszerére és arra a megalázó helyzetre, ahogy évről évre vadásszák pénzügyi forrásaikat.
– Az árverésre kétszáz levelet küldtünk ki. A megszólított megyei cégek közül egyik sem küldte el képviselőjét. Nagy illúzióink nem voltak, de erre a nagy „csendre” sem számítottunk – nyilatkozta lapunknak Durst György producer, a Mediawave-alapítvány elnöke.

– A kultúra támogatásának egy új formáját akartuk kipróbálni és ezzel hangsúlyozni, hogy az nem csak az állam feladata. Talán rosszul kommunikáltuk szándékunkat, talán türelmetlenek voltunk, vagy nagyobbat léptünk a kelleténél. Nem adjuk fel, annak ellenére sem, hogy a hetvenmillió forintos költségvetésünk nagyobbik része – még döntés alatt lévő – pályázatokból érkezik.
A szervezők tehát optimisták. Ezt bizonyítja az idei gazdag program is, amelyről Hartyándi Jenő fesztiváligazgató a Kisalföld érdeklődésére elmondta: az események központja Győr, de a filmes és a zenei rendezvények 5 ország 25 városának 53 helyszínén zajlanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitiltaná a motorosokat az erdőből?

Tovább olvasom