Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Érdekképviselet alakult a kistermelők, kézműves iparosok védelmére

Országszerte tízezernél is több kistermelő, családi vállalkozás vagy kézműves iparos működésének jogi és gazdasági feltételeit kívánja javítani a Kislépték néven, Debrecenben megalakult érdekképviseleti szövetség.
Szabadkai Andrea, a szervezet megválasztott elnöke az MTI-nek elmondta: a több mint harminc taggal megalakult, teljes nevén Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseleti Szövetsége nem ipari szintű termelőket és nonprofit szervezeteket tömörít.

A szövetség konkrét céljai közt említette a kistermelői rendelet módosítását azért, hogy a kistermelők egymás alapanyagát feldolgozva is értékesíthessenek saját előállítású terméket. Ezzel csökkenthető lenne az alapanyag-termelők kiszolgáltatottsága a felvásárlói árak ingadozásának, és növelné a termék-előállítás hozzáadott értékét.

Emellett egyszerűsítenék a kistermelői élelmiszer, valamint a kézművestermék-előállítás és -értékesítés feltételeit, továbbá ösztönözni szeretnék a nonprofit kereskedelmet, az ellátási lánc rövidülését és az önfoglalkoztatást.

Szabadkai Andrea elmondta: a szektort érintő egyes témák, felmerülő problémák kapcsán a szövetség elképzelhetőnek tartja jogszabály-módosítások kezdeményezését vagy hatósági állásfoglalások és jogsegély kérését, és ezek mentén képzéseket is szeretnének tartani a tagoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

336,9 millió forint Kerényinek - még nem tudja, mire költi

A pénz a kulturális értékek megőrzését és fejlesztését finanszírozza majd. Kerényi egyelőre nem tudta megmondani, mire költi. Tovább olvasom