Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Épül az Újlipótvárosi közösségi ház

Megkezdődött az Újlipótvárosi közösségi ház építése a XIII. kerületben.
A beruházásra, az előkészítési, tervezési díjakkal, az építészeti munkákkal, valamint az első berendezések beszerzési költségeivel, összesen 3,5 milliárd forint költségkeretet számolnak - tájékoztatott az MTI Önkormányzati Sajtószolgálata (ÖS).

Az épületegyüttes a Kárpát utca - Bessenyei utca - Pannónia utca és Zöld Ág tagóvoda által határolt közel 15 ezer négyzetméteres területen épül. A beruházást teljes mértékben az önkormányzat finanszírozza.

A munkaterület átadása után a multifunkcionális rendezvényterem alatti pincetömböt és a garázs munkagödrét is elkészítették. Az alapozási munkákat követően, jelenleg a szerkezetépítési feladatokat végzik. A szerződés szerint az épület műszaki átadásának határideje 2010. december 31. Az épületegyüttes elnevezésére az önkormányzat pályázatot írt ki, melyen a XIII. kerületben lakók is részt vehetnek.

A nyílt, uniós közbeszerzési eljárás előírta az előzetes terv kibővítését, egy öt-hatszáz férőhelyes zenei-, színházi- és sportesemények megtartására is alkalmas rendezvényterem megépítését. A többfunkciós terem többek között komplex színházi és egész estés művészeti és könnyűzenei produkciók befogadására és rendezésére és civil szervezetek eseményeinek szervezésére is alkalmas lesz.

Az építkezés során nagy figyelmet fordítanak a környezet megóvására is. A közösségi ház hűtési- fűtési és szellőztetési rendszerének ellátását nagy részben alternatív energiaforrásból biztosítják. A beruházás befejezésével pedig jelentős zöldfelületekkel és minőségi faállománnyal gazdagítják a kerületet.

A megközelíthetőségét a tömegközlekedési eszközökön kívül, mintegy 2500 m2-es,100 gépkocsi befogadására alkalmas terepszint alatti garázs biztosítja.

A kedden rendezett alapkőletételi ünnepségen Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzata, mint építtető, az Angyalföld - Újlipótváros - Vizafogó Vagyonkezelő Zrt., mint beruházó, a Magyar Építő Zrt., mint kivitelező, valamint a tervező, Vadász György vett részt. A Kossuth- és Ybl-díjas tervező a képviselő-testület által kiírt pályázaton nyerte el a kivitelezés vezetését.

Az ünnepségen Tóth József (MSZP) országgyűlési képviselő, a kerület polgármestere kiemelte, hogy ilyen fejlesztésszegény időszakban szép feladat a lakosság életkörülményeinek további javítása, a kulturális, sport, és szórakozási igényeknek a kielégítése. Szanyi Tibor (MSZP), a kerület országgyűlési képviselője pedig a XIII. kerület egyik leendő gyöngyszemének nevezte az induló beruházást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraidézik a középkort Sirokban

Akár a középkorban, ismét lovagok népesíthetik majd be a siroki várat. Az elkövetkező egy évben… Tovább olvasom