Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Építik a szennyvízcsatorna-hálózatot

A napokban kezdetét vette a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése Röjtökmuzsajon és Ebergőcön. Több mint másfél évtizede vártak rá. Várhatóan jövő áprilisra végeznek a munkálatokkal.
Hatvanszázalékos regionális fejlesztési támogatásból, önkormányzati, valamint lakossági hozzájárulásból épül meg a szennyvízcsatorna-hálózat Röjtökmuzsajon és Ebergőcön. A helybélieknek ingatlanonként kettőszázezer forintot kell majd fizetniük, tíz évre elosztva. A két önkormányzat annyiban is támogatja a lakosságot, hogy a kamatokat átvállalják. Az összes költség megközelíti a háromszázmillió forintot.
Bak Gyuláné, a beruházás gesztortelepülésének, Röjtökmuzsajnak a polgármestere lapunknak elmondta, a munkálatokkal várhatóan jövő év áprilisára végez a kivitelező. A két településen élők ekkortól csatlakozhatnak rá a rendszerre. És nem utolsósorban, véget érnek a mostani kellemetlenségek, nem kell többet szippantatni az emésztőgödröket.
– A rendszerváltás óta várunk már erre, nem kevés lobbi árán sikerült megszereznünk a támogatást – teszi hozzá a falu első embere. – Esetünkben egy különleges helyzet állt elő három évvel ezelőtt, amikor elkészült a biológiai szennyvíztisztító, még azt megelőzően, hogy a két településen kiépült volna az elvezető hálózat. Korábban azért nem kaptunk a szennyvízcsatornára támogatást, mert a tisztítót, valamint a csatornahálózatot külön kezelték. Mostanra sikerült elérnünk, hogy egyesítsék a kettőt, és így már mint félbeszakadt fejlesztés szerepelünk. Erre viszont már nyerhetők fejlesztési pénzek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön Sólyom–Bush találkozó

Sólyom László köztársasági elnök június 22-én a Sándor-palotában hivatalos látogatáson fogadja… Tovább olvasom