Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Építési munka okozta a tüzet a Kodály köröndön

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) első- és másodfokú tűzvizsgálati eljárásában is építőipari tevékenységnek minősítette azt a nyílt lánggal járó munkát, amelynek következtében 2014 nyarán kigyulladt, majd leégett a Kodály köröndi palotaépület tetőszerkezete és harmadik szintje - közölte az FKI szóvivője vasárnap.
Kisdi Mátét azt követően kereste meg az MTI, hogy az Index a pestisracok.hu internetes oldalra hivatkozva azt írta: a társasház eleshet a biztosítótól várt több százmillió forinttól, mivel a biztosításukban szereplő záradék értelmében építési tevékenység során keletkezett károkat a kétmilliárd forintos kötvény nem fedez.

A két portál beszámolója szerint Székely Imola közös képviselő jelezte: bíróságon támadja meg a határozatot, mert szerinte karbantartást végeztek és nem építést, és erre fog hivatkozni akkor is, ha a biztosító nem hajlandó fizetni.

Kisdi Máté ismertette: elsőfokú határozatukat még 2014 nyarán hozták meg az ügyben, amelyet azonban a társasház megfellebbezett. A másodfokú jelentésben - amely a tűz keletkezését is részletezi - az igazgatóság tavaly decemberben szintén az épített környezetről szóló törvény alapján helybenhagyta az első döntést.

A másodfokú határozat nem jogerős, még bírósághoz fordulhat a társasház - tudatta.

A tűz pusztítása után az MTI-nek nyilatkozó építész több milliárd forintra becsülte a helyreállítás költségeit. A VI. kerület képviselő-testülete korábban 250 millió forintot szavazott meg a külső és belső életveszély-elhárítási munkák elvégzésére, és gondoskodott a fedél nélkül maradt tulajdonosok lakhatásáról. A kormány még júliusban jelezte: segíteni kíván a palota helyreállításában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálinkás József: kiszámítható kutatás-fejlesztési szakpolitikára van szükség

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke szerint az új szervezet egységesíti a korábban széttagolt támogatási rendszert. Tovább olvasom