Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Epertiramisu

Fenséges édesség friss eperrel,krémes mascarponéval - az eredeti tiramisu, csak megbolondítva.  

Hozzávalók 6 személyre:

50 dkg eper
1 citrom leve
1 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál narancslikőr
15 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone
25 dkg natúr joghurt
3 evőkanál porcukor
A díszítéshez:
citromfű

Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 10 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kis darabokra vágjuk.

Elkészítés: A citromlevet felforraljuk a vaníliás cukorral. Belekeverjük a likőrt, és mély tányérba öntjük. A babapiskóták felét megforgatjuk ebben a lében, és kibéleljük velük egy lapos tál alját. A mascarponét simára keverjük a joghurttal és a porcukorral. Erre egy réteg epret és egy réteg mascarponés krémet teszünk. A maradék piskótát is a likőrös lébe mártjuk, és befedjük vele a krémet. Rárakjuk a maradék epret, és bevonjuk a maradék mascarponével. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a félretett eperszemekkel és a citromfűvel díszítjük.

Forrás: Kiskegyed konyhája 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sereghajtók vagyunk az internet felhasználásban

Magyarországon a lakosság 28 százaléka, a vállalatok 78 százaléka használta tavaly év elején… Tovább olvasom