Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Eper-citrom dzsem

Hozzávalók:

7 citrom
1 kg eper
1 tasak zselírozó cukor
4 evőkanál fehér rum

Előkészítés: A citromot vastagon meghámozzuk, és kifilézzük, azaz a fehér hártyát eltávolítjuk, a gyümölcshúst kivágjuk. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, szárát kiszedjük, apróra vágjuk, és a citrommal együtt lemérjük (1,25 kg legyen).

Elkészítés: A gyümölcsöket fazékban alaposan összekeverjük a zselírozó cukorral. Folyamatos kevergetés mellett erős tűzön felforraljuk, és három percig állandóan kevergetve rotyogtatva főzzük, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a rumot, és a habot leszedjük. A dzsemet azonnal az előkészített, csavaros tetejű üvegekbe töltjük (színültig), lezárjuk, majd körülbelül öt percre fejtetőre állítjuk.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigh László: Követni szívünk szép hajlamait

Vigh László akadémikus, a Szegedi Biológiai Központ biokémikus kutatója Karácsony Benő A megnyugvás… Tovább olvasom