Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

EP választás: Így vitáztak a listavezetők

A listavezetők vitáján Schmitt Pál, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője, és Kis Zsolt, az MCF Roma Összefogás Párt listavezetője nem vett részt.

Pénteken délben kezdődött és két órakor ért véget az európai parlamenti választásokon induló pártok listavezetőinek vitája Budapesten. Résztvevők: Bokros Lajos (MDF), Göncz Kinga (MSZP), Morvai Krisztina (Jobbik), Szabó Tímea (LMP) Szent-Iványi István (SZDSZ) és Thürmer Gyula (Munkáspárt).


Szent-Iványi: megoldás

Az SZDSZ megoldása az egyre mélyülő társadalmi válságra, a gyűlölködés visszaszorítására európai megoldás - mondta Szent-Iványi István, az SZDSZ európai parlamenti (EP) listavezetője.  Akik az SZDSZ-re szavaznak, a társadalmi béke, a humanizmus, a tolerancia, egymás megbecsülése és egy európai Magyarország mellett teszik le voksukat.

Szent-Iványi István azt mondta: Magyarország nyertese az elmúlt öt évnek, de kritikákat is megfogalmaztak. A pártnak van terve arra, hogy amikor újabb öt évet készítenek elő, min kell változtatni, hogy jobb legyen a magyaroknak és az európaiaknak is.

Szabó: Megújítani a hazai politikát

A június 7-ei választás egyik tétje az, hogy képesek vagyunk-e megújítani a hazai politikát - jelentette ki Szabó Tímea, az LMP-Humanista Párt európai parlamenti listavezetője. Húsz évvel a rendszerváltás után el kell gondolkozni azon, hogyan válaszolunk a XXI. század kihívásaira - fogalmazott a képviselőjelölt a listavezetők vitáján.

Kiemelte: el kell gondolkodni azon is, hogy olyan politikusokat küldünk-e Brüsszelbe, akik csak a saját pénztárcájukat "tömködik", vagy olyanokat, akik a magyar állampolgárok jövőjéért küzdenek.

A Lehet Más a Politika é a Humanista Párt egy olyan erő, aminek a mondanivalóját nem a pillanatnyi taktikai játszmák határozzák meg - jelentette ki.

Bokros: Magyarország leszakadt

Magyarország lehetőségei ezer szállal összefüggnek az Európai Unió lehetőségeivel - jelentette ki Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti listavezetője.

Magyarország nemcsak az unióhoz, de a visegrádi országokhoz képest is leszakadt - fogalmazott a képviselőjelölt azon a rendezvényen, melyen a listavezetők mondhatják el álláspontjukat.

Újból elmondta: a reformok kritikus tömegére van szükség mind Európában, mind pedig Magyarországon.

A képviselőjelölt egyebek között kiemelte: az unión belül közös fellépésre van szükség az energiapolitika területén.

Morvai: Gyarmatosítás

Az európai parlamenti (EP) választás tétje, hogy a magyarok palesztin sorsra jutnak-e, és tovább folytatódik-e az ország gyarmatosítása - közölte Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője.  A listavezetők vitáján kifejtette: a Jobbik azt vallja, hogy Magyarország a magyaroké, és ezért úgy vélik, a magyar termőföldnek magyar kézben kell maradnia 2011 után is.

"Meg akarjuk védeni a magyar piacokat különösen a külföldi élelmiszertől" - tette hozzá.

Göncz: európai politizálás

Nagyon fontos, hogy elmenjen szavazni, aki nem olyan Magyarországot szeretne, amit az indulatok uralnak, hanem olyat, ahol európai politizálás folyik - mondta Göncz Kinga, az MSZP európai parlamenti (EP) listavezetője.

Véleménye szerint a kampányidőszakban nagyon sokfajta indulat jelent meg, indulatokkal pedig mindig lehet mozgósítani az embereket.
Göncz Kinga a listavezetők vitáján kifejtette: egészen más legitimációval kerülnek ki a képviselők, ha komoly lesz a részvételi arány június 7-én.

Thürmer: úszik az árral

Ezen az európai parlamenti választáson a magyar dolgozó dönthet arról, be akar-e szállni a politikába vagy úszik tovább az árral - jelentette ki Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, a párt európai parlamenti listavezetője.

A terhekből a legtöbb a munkásnak jut, az ő munkahelyét veszélyeztetik, június 7-én azonban ott a lehetőség, hogy ezek az emberek végre beleszóljanak a politikába - fogalmazott Thürmer Gyula a listavezetők vitáján.

Kiemelte: aki úgy érzi, hogy elege van a munkanélküliségből, vagy nincs lakása, az szavazzon a Munkáspártra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hasis- és hatvanmilliós kokainfogás Ferihegyen

A vámosok két kábítószerfutárt is elfogtak a Ferihegyi repülőtéren, az elmúlt napokban. Egy magyar… Tovább olvasom